op letten bij smartphone

6x waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe smartphone

Heb je een smartphone die al flink verouderd is? Misschien werken bepaalde knoppen niet goed meer of ziet het scherm er niet bepaald mooi meer uit. Als je smartphone al een tijdje meegaat, is het goed mogelijk dat deze toe is aan vernieuwing. Het kan in dit geval dus verstandig zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe smartphone. Maar hoe doe je dat, een nieuwe goede smartphone kopen? Om de perfecte smartphone voor jezelf uit te kiezen, is het goed om op een aantal dingen te letten. Welke dingen dit zijn? Lees snel verder, wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij!

Het formaat

Als je jouw zoektocht naar een nieuwe smartphone gaat beginnen, is het goed om eerst te bedenken naar welk formaat je op zoek bent. Het formaat van je telefoon is namelijk belangrijk voor je gebruiksgemak. Wil je graag dat je jouw telefoon makkelijk in je broekzak kunt stoppen? Dan kun je beter gaan voor een kleiner formaat smartphone. Als je wat minder goed kunt lezen en je telefoon graag makkelijk kunt bedienen, is een groter scherm wellicht weer handiger. Kijk dus eerst naar wat je graag met je smartphone wilt doen en waar je het voor wilt gebruiken. Op basis daarvan kun je bepalen welk formaat voor jou het beste is.

Het besturingssysteem

Waar je ook vooraf over na moet gaan denken als je graag een nieuwe telefoon wilt kopen, is welk besturingssysteem je graag zou willen hebben. De meest voorkomende besturingssystemen zijn iOS en Android. iPhones van Apple maken gebruik van het besturingssysteem iOS en het Android besturingssysteem draait op bijvoorbeeld toestellen van Samsung, Xiaomi en OnePlus. Ben je tevreden met het huidige besturingssysteem van je telefoon? Dan kan het natuurlijk eenvoudig zijn om weer voor hetzelfde systeem te kiezen. Als je echter iets compleet nieuws wilt uitproberen, kan het ook leuk zijn om juist voor een ander besturingssysteem te gaan.


Op zoek naar een telefoon die draait op het Android besturingssysteem? Dan kun je de nieuwe Samsung S22 zeker in gedachten houden. Deze gloednieuwe smartphone van Samsung komt binnenkort op de markt en als we de geruchten mogen geloven belooft dit weer een spektakel te worden. Een strak design, spectaculaire cameraspecificaties, goede batterijduur en een snelle processor: de Samsung S22 heeft het naar verwachting allemaal. Zeker een smartphone die je in je achterhoofd kunt houden bij jouw zoektocht!

Camera’s

Vind je het leuk om mooie foto’s te maken met je smartphone? Dan is het ook goed om te kijken naar de camera’s van een telefoon. Tegenwoordig beschikt een smartphone zelfs over meerdere camera’s. Ook heeft een smartphone tegenwoordig verschillende lenzen, zoals bijvoorbeeld een ultragroothoeklens en telelens. Als je veel waarde hecht aan een goede camera op je telefoon, zou je kunnen kijken naar meerdere specificaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal megapixels, de opening van het diafragma en beeldstabilisatie.

De snelheid

Ben je iemand die veel gebruikmaakt van je smartphone? Dan wil je natuurlijk dat het goed zit met de snelheid hiervan. Van een trage telefoon wordt tenslotte niemand blij. Zeker als je bijvoorbeeld meerdere apps tegelijk in gebruik hebt of het leuk vindt om soms een spelletje te spelen, is snelheid essentieel. De snelheid van de smartphone heeft te maken met het werkgeheugen en de processor. Besteed hier dus aandacht aan tijdens jouw zoektocht en lees jezelf hierover in, zodat je hierin een goede keuze maakt.


Batterijduur

Bij het zoeken naar een smartphone is het ook verstandig om te kijken naar de batterijduur. De batterijduur bepaalt namelijk hoelang jouw telefoon mee kan gaan. Hoe snel de batterij van jouw smartphone leeg gaat, is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel je deze gebruikt. Echter is het bij het zoeken naar een nieuwe telefoon altijd handig om te kijken naar de gemiddelde batterijduur van een smartphone die je op het oog hebt. Kies niet voor een te lage batterijduur, want dan is de kans groot dat jouw batterij snel leeg gaat en je deze binnen no time alweer moet opladen. Hoe langer de batterijduur, hoe beter!

4G of 5G

Waar alle smartphones van tegenwoordig al gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk, is ook het 5G-netwerk steeds meer aan het uitrollen. Het 5G-netwerk is nog wat beter dan het 4G netwerk. Dit kun je merken aan de snelheid van het netwerk en van bijvoorbeeld downloads. Als je graag over dit netwerk wilt beschikken, kun je bij het zoeken naar een nieuwe smartphone dus kijken of deze 5G ondersteunt.