Basisgarderobe

10 basis kledingstukken voor een 50 plus garderobe

Het is een stuk makkelijker om er elke dag goed en leuk gekleed uit te zien als je een goede basisgarderobe hebt. Hoe stel je zo’n garderobe samen?

Het is natuurlijk niet zo dat je, de dag dat je 50 wordt een hele nieuwe garderobe moet aanschaffen of een hele andere kledingstijl. Maar bepaalde dingen veranderen wel. Zo kan het moeilijker worden om goed passende kleding te vinden. Kleding wordt nu eenmaal vaker gemaakt met figuren van jonge vrouwen in gedachten. Heb je altijd hetzelfde probleem, dat bijvoorbeeld je taille te wijd is? Dan kun je ook overwegen om je kleding te laten vermaken.

Bekijk de 10 mode trends van deze herfst en winter

Basis kledingstukken

Het werkt het eenvoudigst als je die basiskleding in neutrale kleuren kiest als zwart, wit, grijs en/of beige. Dat klinkt een beetje saai, maar het is juist de bedoeling om ze vaker in verschillende combinaties te kunnen dragen. Zoek naar basis kledingstukken van goede kwaliteit die goed passen. Je kunt dan je garderobe ieder seizoen aanvullen met een paar kleurige topjes, shirts, truien of vesten.


Een paar voorbeelden.

Een witte broek

Zeker voor het voorjaar en de zomer is een witte broek iets waarmee je eindeloos kunt variëren. Ga voor een witte broek van stevige stof die goed past en niet te doorschijnend is. Afhankelijk van je smaak, figuur en welke schoenen je draagt kies je voor een bootcut of rechte pijp. Als je wat slanker bent dan kan een bandplooibroek of wijd model ook goed staan. Meestal draag je dan je shirt of top in je broek.

ba1


Witte broeken van Zalando, 139,95
Witte pantalon Gerry Weber, 85,95

 

Een goede jeans boocut of met rechte pijpen

Een spijkerbroek staat vlot en draagt fijn en je kunt hem op allerlei manieren dragen. Zowel netjes met een witte blouse en jasje als relaxed met een trui of shirt. Bootcut lopen iets wijder uit bij de pijpen. Je kunt er op die manier ook laarzen of korte laarsjes onder dragen. Een broek met rechte pijpen staat leuk onder wat langere blouses of tunieken. Je kunt er platte schoenen onder dragen of sleehakken, maar een jeans met rechte pijpen past ook in je laarzen. Ga voor een mooie donkerblauwe die niet bleekt of als je niet van spijker houdt, voor beige of camel.

ba2

 

Bootcut jeans van Zalando, 119,95
Straight jeans van Gerry Weber, 94,95

 

Een nette broek in blauw, zwart of grijs of beige

Voor dagen dat je er iets gekleder uit wilt zien, is een wat nettere broek  handig. Draag hem met een nette blouse met een jasje of met een trui of vest.

ba5

 

Zwarte broek van Gerry Weber, 94,95
Beige broek van Comma, 79,95

Een jasje

jasje

Bekijk hier beige en grijze jasjes
Bekijk hier donkerkleurige jasjes

Een rok

rok

Een eenvoudige rok. Een kokerrok model kleedt af en combineert het makkelijk.

Bruine rok van Atelier Gardeur, 89,95
Beige rok van Gerry Weber, 99,95

 

Vest

vest

Vesten van Zalando, 35,95.
Een beige vest van Gerry Weber, 29,95

Blouse met lange mouw

Een blouse om te dragen onder jasjes of vesten of alleen de blouse met een topje er onder.

ba12

Witte blouse van Zalando, 59,95
Witte blouse van Gerry Weber, 79,95

Blouse met korte mouw

blouse korte mouw

Bekijk hier de blouses met korte mouwen van Zalando, 139,95
Bekijk hier de blouses met korte mouwen van Gerry Weber, 39,95

Shirts

Shirts in verschillende kleuren zijn  zijn onmisbaar. Niet alleen in de basis kleuren wit, zwart, grijs, blauw en beige. Maar ook in de wat fellere kleuren als paars, donkerrood of groen. Draag ze onder vesten, blouses, hesjes, truien of jasjes. Koop ze niet te duur en vervang ze vaker.

shirts

Shirts van Zalando, 29,95
Shirts van GerryWeber, 29,95

Jurk

Niet iedereen is een jurken type, maar een eenvoudige jurk kan handig zijn voor een feest, receptie of andere formele gelegenheid. Met een eenvoudig model kun je variëren met een vesten, jasjes, sjaaltjes en andere accessoires.

jurk

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de zwarte jurken
Bekijk blauwe  jurken

 

Als je nu wat willekeurige kleurige kledingstukken bekijkt, zul je zien dat je bijna alles op meerdere manieren kan combineren.

 

ba19