besparen

Besparen op je vaste lasten? Zo pak je het aan

Vind je dat je te veel geld kwijt bent aan je vaste lasten? Dan is het goed om hier iets aan te doen, want het is niet fijn om onnodig veel geld te betalen. Het is dan ook zeker mogelijk om te besparen op je vaste lasten. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Hoe je dit kunt doen? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, zodat jij jouw vaste lasten per maand lager kunt maken!


Kosten voor tv, internet en vaste telefonie verlagen

Wat handig kan zijn om te besparen op je vaste lasten, is het checken van je abonnementskosten voor tv, internet en vaste telefonie. Het is namelijk goed mogelijk dat je hier veel te veel geld voor betaalt, wat eigenlijk niet nodig is. Kijk eens naar jouw huidige abonnement en naar wat je gebruikt. Voor tv zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar of je beschikt over extra zenderpakketten waar je eigenlijk nooit gebruik van maakt. Als dit het geval is, kun je ervoor kiezen om dit op te zeggen.

Voor het internet zou je kunnen kijken naar of je de downloadsnelheid in jouw abonnement wel nodig hebt. Als dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om dit lager te zetten waardoor je ook minder geld betaalt. Vaste telefonie wordt steeds minder populair dus het is goed om te kijken naar of je dit echt nog wel nodig hebt. Het is zonde om dit op te nemen in je abonnement als je er namelijk geen gebruik van maakt.

Overbodige abonnementen stopzetten

Een andere manier om te besparen op je vaste lasten, is door overbodige abonnementen stop te zetten. De kans is groot dat je misschien over abonnementen beschikt waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt. Zonde natuurlijk, want je betaalt hier alleen maar geld voor. Kijk dus eens goed naar welke abonnementen je wel gebruikt en welke niet. Van de Staatsloterij opzeggen tot het opzeggen van je Netflix-abonnement: je kunt aan alles denken. Door overbodige abonnementen stop te zetten, kun je best wat geld per maand besparen.

Ieder jaar energieleveranciers vergelijken

Wat ook kan helpen bij het verlagen van je vaste lasten, is ieder jaar je energiecontract vergelijken. Dit kan handig zijn om te doen, omdat dit je best wat geld zou kunnen besparen. Misschien is het bij een andere energieleverancier wel een stuk goedkoper dan bij jouw huidige energieleverancier. Dan kan overstappen zeker een goed idee zijn, want zo bespaar je toch weer op je vaste lasten. Het kan zo zijn dat een andere energieleverancier lagere tarieven heeft, maar het is ook mogelijk dat zij jou een mooie welkomstkorting bieden.

Kijk wel goed naar hoe het zit met jouw huidige energiecontract. Waar dit vaak voor een onbepaalde tijd is waardoor je op ieder moment kunt overstappen, is het soms zo dat je vastzit aan een contract voor een bepaalde tijd. Als dit zo is kun je pas tegen het einde van deze bepaalde tijd overstappen op een andere energieleverancier. Regelmatig energieleveranciers vergelijken kan dus zeker goed zijn om te doen, wie weet bespaar jij op deze manier wel een hoop geld.


Je mobiele abonnement checken

Vaste lasten waar je ook op zou kunnen besparen, zijn die van je mobiele abonnement. Het is namelijk zeker mogelijk dat je hier meer geld voor betaalt dan nodig is. Kijk dus eens goed naar wat er momenteel allemaal inbegrepen zit in jouw telefoonabonnement. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de hoeveelheid mobiele data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes. Als je lang niet aan deze hoeveelheid komt, is het goed om hier verandering in te brengen. Je betaalt in dit geval dan geld voor iets dat je niet helemaal gebruikt. Kijk daarom of je jouw abonnement kunt downgraden, zodat je echt betaalt voor hetgeen dat je gebruikt. Als jouw huidige telefoonprovider dit niet aanbiedt, kan het een mogelijkheid zijn om over te stappen.

Kosten voor tv, internet en vaste telefonie verlagen, abonnement opzeggen dat je niet of nauwelijks gebruikt, energieleveranciers regelmatig vergelijken en je mobiele abonnement checken: het draagt allemaal bij aan het verlagen van je vaste lasten. Als jij jouw vaste lasten dus echt te hoog vindt, dan is het goed om hieraan te werken. Deze dingen hierboven kunnen je in ieder geval al een eindje op weg helpen, zodat jij jouw vaste lasten kunt verlagen.