dating 50 plus

Daten na je vijftigste? Dit zijn goede tips

Laatst bijgewerkt:

Ben je nog single en niet graag alleen? Daten na je vijftigste is zeker nog mogelijk. Als je al wat ouder bent, vind je het misschien spannend om weer opnieuw te gaan daten. Om dit comfortabel voor je te maken, zijn er een aantal tips die je in gedachten kunt houden. Goede tips voor daten na je vijftigste? Wij zetten ze voor je op een rij!

Schrijf je in voor datingsites

Om het datingleven weer helemaal op te pakken is het een aanrader om jezelf in te schrijven voor diverse datingsites. Hier zijn er tegenwoordig al een hoop van, dus er zijn mogelijkheden genoeg. Er zijn zelfs sites en apps beschikbaar waarbij de focust ligt op senioren. Hier tref je dus alleen mensen aan boven een bepaalde leeftijd en dit leidt sneller tot de juiste match.

Vertrouw op je gevoel

Tijdens het daten heb je ongetwijfeld wel eens te maken met een slecht gevoel. Terwijl je aan het chatten bent via een datingsite of juist als je een echte date hebt in een restaurant. Als je een slecht gevoel bij iemand hebt, is het goed om naar dit gevoel te luisteren. Stem niet overal mee in als je er zelf niet voor de volle 100% achterstaat. Zegt je gevoel dat de persoon waarmee je aan het daten bent niet de ware is? Dan is het verstandig om hier zo snel mogelijk mee te stoppen.


Doe het veilig

Al een paar dates met dezelfde persoon gehad? Als jullie connectie groeit en het echt uitloopt op een vaste relatie, neemt waarschijnlijk ook de intimiteit tussen jullie toe. Willen jullie met elkaar vrijen? Doe dit dan veilig. Je moet er tenslotte vast niet aan denken om op zo’n oudere leeftijd nog een soa te krijgen. Naast het gebruiken van voorbehoedsmiddelen is ook testen op een soa van tevoren slim om te doen. Zeker als jullie beide wisselende contacten hebben gehad de laatste tijd. Neem het zekere voor het onzekere. Voor een soa test hoef je niet meer naar de huisarts, tegenwoordig is dit eenvoudig thuis te doen. Een soa thuis test is in dit geval een goede keuze.

Wees jezelf

Als je al wat ouder bent, is het misschien verleidelijk om zo nu en dan een leugentje te vertellen om indruk te maken op je date. Doe dit echter niet, want vroeg of laat komt de persoon in kwestie er toch wel achter. Je wilt tenslotte iemand vinden die jou leuk vindt om hoe je bent. Wees daarom altijd jezelf, vertel geen leugens en plaats geen onwaarheden op je profiel bij een datingsite of -app.

Jezelf inschrijven voor datingsites, vertrouwen op je gevoel, een soa zelftest voor mannen of vrouwen bestellen, veilig vrijen en jezelf zijn: het zijn goede tips die van pas komen bij het daten boven je vijftigste. Het daten is waarschijnlijk een stuk anders dan je kent van toen je jonger was, dus houdt hier rekening mee. Echter kan daten na je vijftigste ook nog hartstikke leuk zijn. Misschien vind je straks wel de ware!