interieur

Deze kleine veranderingen zorgen voor een hele nieuwe uitstraling van je interieur

Ben je wel weer eens toe aan verandering in huis en zou je graag wat meer karakter willen geven aan je interieur? Een nieuwe inrichting laat je soms weer helemaal verliefd worden op je huis. Daarom kan het goed zijn om het eens in de zoveel tijd te doen. Geen tijd en zin om hele grote klussen uit te voeren en een verbouwing te ondergaan? Het hoeft helemaal geen flinke opgave te worden. Met kleine veranderingen zoals een mooi vloerkleed of een andere salontafel, zorg je al voor een hele nieuwe uitstraling.

Hang lijsten of spiegels aan de muur

Door verschillende lijsten en/of spiegels aan de muur te hangen, creëer je een unieke uitstraling die de ruimte meteen in een andere sfeer brengt. Hang bijvoorbeeld lijsten op met mooie posters erin. Ben je een kunstliefhebber? Ga dan voor een mooi doek aan de muur van je favoriete kunstenaar. 

Spiegels neerzetten of aan de muur hangen geven ook een stijlvol effect. Door een of meerdere spiegels in verschillende vormen en maten op te hangen, creëer je optisch meer ruimte en maakt het de kamer meteen heel sfeervol. De combinatie van schilderijen, andere lijsten en/of spiegels aan de muur, geven je interieur echt karakter. 


Wil je liever een persoonlijke toevoeging aan je interieur? Hang dan eigen foto’s in mooie verschillende lijsten aan de muur. Van die ene geweldige reis, of van je dierbaren bijvoorbeeld. Zo maak je de kamer warm, persoonlijk en authentiek. En zo haal je ook nog regelmatig de mooie herinneringen op.

Een grote kamerplant voor meer sfeer en natuurlijke luchtzuivering

Een grote kamerplant in je huis kan een mooie blikvanger zijn en werkt ook nog eens als natuurlijke luchtzuiveraar. Als je jouw huis een nieuwe inrichting wil geven en nog geen kamerplant hebt, kun je daar dus nu een goede plek voor gaan uitzoeken. Betrek de plant bij de zithoek door hem naast de bank of een fauteuil te plaatsen. Een kamerplant kan ook een mooie toevoeging zijn naast de eettafel. Heb je misschien een open keuken? Dan kan de plant daar ook nog gepositioneerd worden, zodat het als een soort van scheiding fungeert tussen de keuken en woonkamer en zo de ruimte breekt.

Een nieuw vloerkleed voor een sfeervolle uitstraling

Heb je nog geen vloerkleed in de woonkamer en wil je je huis graag anders inrichten, dan is het moment daar! Een passend vloerkleed maakt de ruimte namelijk helemaal af. Het kan een onderdeel worden van de zithoek, onder de salontafel bijvoorbeeld.  Maar ook onder de eettafel geeft een vloerkleed een sfeervol effect. Meerdere vloerkleden in huis zorgen voor een knusse uitstraling, werken geluiddempend en geven veel comfort in huis. Kies voor een hoogpolig vloerkleed als je helemaal lekker wilt wegzakken en echt voor warmte wil gaan. 


Wens je liever een kleed dat makkelijk is in onderhoud? Ga dan voor een laagpolig item, die zijn namelijk heel goed schoon te maken. Heb je wel al een vloerkleed in huis? Vervang deze dan eventueel eens met een nieuw model, bijvoorbeeld in een andere kleur, vorm of met een leuke print. Het geeft je woonkamer direct een andere uitstraling.

Kussens en kleden in een leuk dessin

Het hebben van sierkussens op de bank of stoelen is niet alleen interessant voor het comfort, maar het heeft ook nog eens een hele mooie uitstraling. Kies voor verschillende kussens in een passende kleurencombinatie en plaats ze naar wens op de bank of in de stoel. Ga voor verschillende materialen en vormen om zo een speels effect te creëren. Ook het draperen van kleden of dekens zorgen voor de perfecte combinatie tussen comfort en stijl. Een grof gehaakte deken, gedrapeerd over de bank geeft je huis meer sfeer en karakter. Als je het zelf leuk vindt, kun je ook nog zelf een mooi kleed haken voor een echte authentieke uitstraling!