verjaardag 50 jaar

Feest ideeën voor iemand die 50 wordt

Als je 50 wordt, dan is dat een mijlpaal. Of je het nu leuk vindt of niet. Het hoeft natuurlijk niet, maar het wel een reden om een feestje te vieren. Hoe pak je het aan? Wat zijn leuke ideeën waardoor het een bijzonder feest wordt?

Versieringen

Een feest voor iemand die 50 wordt, vraagt om bijzondere versieringen. Het getal 50 mag daar best onderdeel van uit maken. Een paar leuke ideeën:

  • Print oude foto’s uit en plak ze in de vorm van het getal 50.
  • Neem een karton en kerstversiering, bij voorkeur led lampen online omdat deze niet warm worden. Steek ze van achteren in een het karton in de vorm van 50.
  • Verzamel foto’s van het leven van de jarige en maak een collage van alle belangrijke gebeurtenissen in het leven. Hang de collage op een opvallende plaats op het feest.
versiering 50 jaar

Muziek

Iemand die nu 50 wordt is opgegroeid in de jaren ’70. Maak een leuke mix van muziek uit de zeventiger/tachtiger jaren. Op Spotify vind je vast genoeg lijsten met muziek uit deze tijd. Gebruik bijvoorbeeld een geluidsinstallatie voor perfect geluid via MaxiAxi.com

Hapjes en drankjes van vroeger

Serveer hapjes en drankjes die in je jeugd populair waren. Denk aan gevulde eieren, blokjes kaas met een augurkje, garnalencocktail, snoep van vroeger zoals schuimblokken, kauwgomballen, nibbit chips. Serveer zelfgemaakt vruchtenbowl en advocaat met slagroom, enz.

Thema

Organiseer een feest met een thema, bijvoorbeeld:

Goud

50 Jaar staat voor een gouden jubileum. Een leuk idee om goud het thema van een feest te maken. Denk aan gouden ballonnen, gouden versieringen,

70’s

De seventies waren de jaren van de punk en disco. Kies dat als kleding en vraag of de gasten verkleed komen.

Hobby, sport of liefhebberij

Kies een hobby van vroeger van de jarige, een sport of andere liefhebberij of eigenschap als thema.

Spellen

Spellen zijn een manier om meer sfeer te brengen en om de stemming wat op te vrolijken.

  • Organiseer een Quiz met vragen van gebeurtenissen van vroeger. Dat kunnen zowel vragen zijn over het leven van de jarige of over de gebeurtenissen in die tijd.
  • Vraag iedere gast een babyfoto mee te nemen of op te sturen. Print ze uit, hang ze op en laat de mensen raden wie wie is.
  • Verzamel wat spellen van vroeger. Pim-pam-pet, Mens-erger-je niet, sjoelen, ezeltje prik, enz. En maak een competitie.