relatie spannend houden

Hoe houd je je relatie spannend? 8 Tips

Een nieuwe relatie is fris en spannend. Een relatie die tientallen jaren duurt is mooi en vertrouwd maar kan natuurlijk wel eens saai worden.

1 Doe eens iets onverwachts

Neem af en toe eens wat leuks of lekkers mee naar huis. Zoek een nieuw recept en kook het voor jullie samen. Boek onverwacht een restaurant voor een romantisch etentje.


2. Plan regelmatig tijd samen

Veel stellen die lang bij elkaar zijn doen weinig meer samen. Ze leven hun eigen leven, hebben hun eigen hobby’s en gaan hun eigen gang. In een leuke relatie moet je investeren, zeker ook tijd. Dus probeer tijd samen te plannen. Een uitstapje, samen naar de film, een weekendje weg, enz.

3. Zeg het met woorden

Veel jarenlange relaties worden vanzelfsprekend. Je denkt dat de ander wel weet wat hij of zij voor jou betekent.  Probeer toch eens een moment te vinden om je gevoelens uit te drukken in woorden en te zeggen wat de ander voor jou betekent.

4. Blaas je seksleven nieuw leven in

Je seksleven maakt een belangrijk onderdeel uit van je relatie. Probeer eens iets nieuws. Bekijk samen een erotische film, doe inspiratie op in een boek of koop eens een nieuw en spannend attribuut. Inspiratie kan je daarvoor opdoen bij Easytoys.nl.


5. Doe samen iets verrassends

Doe eens iets wat voor jullie allebei nieuw is. Schrijf je in voor een golfcursus, leer samen een vreemde taal of neem samen dansles of leer Thais koken. Samen iets nieuws leren, schept een band.

tips spannende relatie

6. Wees oprecht geïnteresseerd

Probeer eens iets anders te vragen dan: “Wat zullen we eten vandaag?” Probeer af en toe eens een gesprek te voeren dat voorbij de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden gaat. Vraag iets over zijn/haar jeugd, zijn/haar mening over iets actueels, een boek, een film of TV-programma.

7. Stel een gemeenschappelijk doel

Stel een doel waar jullie allebei naar toe werken. Dat kan een financieel doel dat jullie sparen voor een tweede huis of een mooie reis. Of een sportief doel. Een wandeltocht maken, een berg beklimmen, enz.  Als jullie samen een doel stellen, geeft dat gespreksstof, dingen om samen te doen en hopelijk om samen van te dromen.

8. Begroet elkaar met enthousiasme

Begroet de ander enthousiast als hij ergens geweest is en terugkomt. Hoe je iemand begroet kan een grote impact hebben op de sfeer en rest van de dag. Laat zien dat je blij bent dat hij/zij er weer is.