Waar ontmoet je oudere single mannen en vrouwen?

Als je 50-plus bent en single dan kan je je wel eens afvragen waar je eventuele nieuwe partners kan ontmoeten. Als je altijd in hetzelfde kringetje ronddraait en dezelfde mensen ontmoet, dan wordt de kans er niet groter op.

Online of real life?

Online daten is populair bij jong en oud. Maar het is toch minder direct. Online is het makkelijker om je anders of beter voor te doen. Je kan een beeld van jezelf creëren dat niet overeen komt met de werkelijkheid. Mensen kiezen hun mooiste foto en beschrijven hun beste eigenschappen. Dan komt de dag dat je iemand echt ontmoet en dat kan heel erg tegenvallen.

Als je iemand in het echt ontmoet dan zie je eerder hoe iemand echt is. Niet alleen uiterlijk, maar je ziet ook het non-verbale gedrag wat zo belangrijk is.


Hoe ontmoet je oudere singles?

Eén ding is zeker: je moet zelf in actie komen.

1. Neem een hond

Een hond nemen is om meerdere redenen een heel goed idee. Je moet een paar keer per dag naar buiten en je krijgt extra beweging. Daarnaast ontmoet je mensen in je buurt. Jonge honden zijn echte magneten. Ze trekken mensen aan die de hond willen aaien en zijn een makkelijk onderwerp van gesprek. Natuurlijk leer je ook allerlei andere mensen met honden kennen.

2. Ga naar het park

Als het zonnetje schijnt is het heerlijk om in het park te wandelen. Vaak staat er wel een parkbankje waar je je krantje of een boek kan lezen. Doe je dat regelmatig, dan is de kans groot dat je dezelfde mensen tegenkomt. De volgende stap is dat je een praatje maakt met mensen die je aardig lijken.


Heb je geen park of een gezellig bankje in de buurt? Dan kan je bij de gemeente een verzoek indienen om een bankje in de buurt te plaatsen.

3. Neem yogales

Yogales, gymles, zwemles. Het zijn allemaal prima plekken om oudere singles te ontmoeten. Kies een les die bedoeld is voor een bepaalde leeftijdsgroep om je kansen te vergroten.

4. Kookgroepjes

Ben je alleen en vind je het niet leuk om altijd voor jezelf te koken of alleen te eten? Kijk dan eens of er een kookgroep is in je buurt, bijvoorbeeld op Facebook. In dat soort groepen wordt om de beurt door iemand gekookt en bij die persoon wordt ook gegeten.

5. Ga golfen

Golfen is een sport die gemiddeld door mensen met een wat oudere leeftijd gedaan wordt. Het is lekker buiten en er is vaak een club bij waar je iets kan drinken en/of eten. Dat kan heel gezellig zijn.

6. Fiets-, wandel- of hardloopgroep

Sluit je aan bij een plaatselijke fiets-, wandel- of hardloopgroep. Door zo’n groep die je regelmatig ontmoet, leer je zeker nieuwe mensen kennen.

7. Neem een moestuin

Iedere gemeente heeft wel een moestuincomplex waar je een stukje grond kan huren om wat groenten en fruit te verbouwen. Vaak is er een sociaal gebeuren omheen en worden er ook andere activiteiten georganiseerd.

8. Vrijwilligerswerk!

Onbaatzuchtig bijdragen aan de samenleving en dan ook nog leuke mensen tegenkomen. Er zijn zat dingen die je kunt doen, al is het maar voor een paar uurtjes per week. Google maar eens op goede doelen of vrijwilligerswerk in je gemeente en je vindt vast iets wat bij je past en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten.