Online daten voor 50 plus, hoe pak je het aan?

Online daten als je al wat ouder bent. Hoe pak je het aan. Tips, do’s en don’ts.

Je bent nu misschien ouder en hopelijk wijzer en je hebt waarschijnlijk meer ervaring met relaties dan toen je nog 20 was. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk of makkelijker is om (weer) te gaan daten. Je hebt inmiddels ook wat meer bagage in de vorm van kinderen, exen en problemen. Dat neemt niet weg dat online daten een makkelijke, veilige en laagdrempelige manier is om nieuwe mensen en mogelijke partner te ontmoeten.

Hoe pak je het aan?

Online daten is heel populair, vooral onder ouderen. De kans dat je online iemand tegenkomt is dus vrij groot. Ben je boven de 50 en zoek je een partner die van dezelfde leeftijd of ouder is, dan is het een goed idee om je in te schrijven bij speciale datingsites voor 50-plussers. Je treft daar de grootste aantallen leeftijdsgenoten. Je kunt je natuurlijk bij meerdere datingsites inschrijven. Er zijn er genoeg.

Niet alleen voor liefdesrelaties

Ben je nog niet klaar voor een serieuze relatie. Dan kan je via deze sites ook op zoek gaan naar personen voor vriendschappen, reis- of sportpartners.


Betaald of niet betaald?

De meeste sites zijn gratis, maar hebben de mogelijkheid om naast gratis lid, tegen betaling van een maandelijks bedrag volledig lid te worden. Je hebt dan vaak wat meer mogelijkheden zoals dat je kan zien wie jouw profiel bekeken hebben. De volgende sites werken op die manier:

  • 50plusmatch.nl – zeggen dat ze de grootste zijn. Verhouding man-vrouw is 51%-49%
  • seniorengeluk.nl – voor 50-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe relatie of vriendschap. Je kunt er met elkaar chatten.
  • dating-50plus.nl – tegen betaling krijg je hier hulp van een online dating coach
  • actief50.nl – brengen 50-plussers bij elkaar voor een relatie, vriendschap of als gezelschap om samen dingen te ondernemen.
  • vijftigplusdating.nl – ontmoetingsplaats voor 50-plussers.

Schrijf je in

Kies een site van je keus en schrijf je in. Je kunt dat doen door een inlognaam en paswoord te kiezen, maar je kunt dat ook vaak doen via je Facebook pagina. Dat is handig omdat je dan geen warboel van inlognamen en paswoorden krijgt. Maar het heeft ook nadelen. Er kunnen dan berichten op je Facebook pagina verschijnen, waar je misschien niet op zit te wachten. Dus of je dat wilt is aan jezelf.

Profiel

Het begint allemaal met het aanmaken van een profiel. In dat profiel presenteer je je aan de andere leden van de datingsite, dus het is belangrijk dat dat goed is. Natuurlijk wil je je beste kanten naar voren brengen. Maar eerlijkheid duurt het langst en je wilt uiteindelijk toch leuk gevonden worden om wie je bent.


Lees hier hoe je het beste profiel voor een dating site maakt.

Online of persoonlijk?

Na een tijdje email-contact of chatten wil je iemand natuurlijk ook eens spreken. Bel elkaar eens op en als dat goed voelt dan is het misschien tijd om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Spreek iets af waar jullie je allebei comfortabel bij voelen, bij voorkeur in het openbaar.  Zorg dat je een mobieltje bij je hebt en dat er mensen zijn die weten waar je bent. Dat geeft een veilig gevoel. Bevalt de ontmoeting goed voor jullie allebei? Dan kunnen jullie een volgende stap zetten.

Afwijzen of afgewezen worden

Als je je op het dating pad begeeft, dan zul je waarschijnlijk meerdere mensen leren kennen. Met sommige klikt het en met anderen niet of minder. Dat betekent dat je ook mensen moet teleurstellen of zelf teleurgesteld wordt. Als je het contact met iemand wilt verbreken, doe dat dan altijd op een nette manier. En ook hier geldt dat je het beste eerlijk kunt zijn. Dat is misschien even hard, maar wel duidelijk. En als je zelf teleurgesteld wordt? Laat je dan niet ontmoedigen, en laat het zeker geen reden zijn om te stoppen met daten. Volgende keer beter!

Dating fraude

Er zijn altijd mensen die misbruik proberen te maken van mensen die serieus een relatie zoeken. Sommige sites beloven dat ze allen profielen controleren, maar zeker kan je nooit zijn.

Lees er meer over op dating criminelen