goed vlees

Hoe vaak per week staat er bij jou vlees op het menu?

Eet jij iedere dag van de week vlees? Of ben je in de afgelopen jaren juist wat minder vlees gaan eten? Voor veel mensen die niet meer iedere dag van de week vlees eten, geldt dat zij op de dagen waarop er wel vlees op het menu staat vaker voor iets bijzonders kiezen. Niet zomaar gedachteloos een stukje vlees kopen en het in de pan gooien, maar echt op zoek gaan naar bijzonder kwaliteitsvlees, en zich uitgebreid verdiepen in de perfecte bereiding ervan.


Kwaliteit boven kwantiteit

We leven in een tijd waarin we meer en meer kwaliteit boven kwantiteit gaan zetten. We kiezen graag voor iets goeds, en willen daar ook best een beetje meer voor betalen. Liever één of twee keer in de week een goed stuk vlees, iets waar je écht van kunt genieten, dan dagelijks een lapje dat je zonder er echt bij stil te staan op zit te eten, Niet voor niets is wagyu vlees steeds populairder aan het worden; we kiezen steeds vaker voor kwaliteit.

Als je, om welke reden dan ook, minder vlees gaat eten, betekent dat vaak dat je het vlees dat je wel eet met meer zorg uit gaat zoeken. Eet je dagelijks vlees, dan zal je niet iedere dag een tournedos staan bakken. Is vlees echter iets bijzonders geworden, iets dat je veel minder vaak eet, dan wordt dat opeens wel een optie. Als je vlees eet, dan wil je er ook echt van genieten. Het vlees eten dat je het lekkerst vindt. Grote kans dat de tijd dat je gedachteloos iets kocht achter je ligt, en je je vlees een stuk bewuster bent gaan uitzoeken. Er wat meer voor betalen of wat meer tijd steken in de bereiding ervan, dat vind je niet zo erg; die enkele keer dat je het eet kun je dat wel hebben.

Dagelijks vlees van goede kwaliteit

Ook als je nog wel elke dag vlees eet, is de kans groot dat je steeds meer op de kwaliteit ervan bent gaan letten. Steeds meer mensen willen graag wat meer weten over de herkomst van het vlees op hun bord, en betalen graag een beetje meer voor vlees dat op een verantwoorde manier behandeld is. Bovendien geldt ook voor dagelijkse vleeseters dat zij kwaliteit steeds belangrijker zijn gaan vinden.

Iedere dag het duurste vlees eten, dat wordt misschien een lastige kwestie voor je portemonnee. Maar ook in de categorie ‘dagelijks vlees’ is er voldoende aanbod van hoge kwaliteit, en kun je genoeg vlees vinden waar je volop van kunt genieten