Hoe vind je de leukste sneakers?

Sneakers zijn populair bij jong en oud. En dat is niet voor niets zo. Ze lopen heerlijk en ze zien er leuk uit. Ze zijn er in allerlei stijlen en kleuren. Zowel jongens als meisjes zijn dol op stoere en sportieve sneakers. Maar om het perfecte paar te vinden voor je kind of kleinkind, is nog niet zo gemakkelijk. We hopen dat onderstaande punten je hierbij kunnen helpen.

Waar worden de sneakers voor gebruikt?

Zijn de sneakers bedoeld voor een een kind dat heel sportief is en die overdag altijd in beweging is? Dan zijn is het belangrijk dat de schoenen stevig zijn en een goede vering hebben. Ben je op zoek naar sneakers die elke dag gedragen worden, dan zijn stijl, kleur en comfort natuurlijk belangrijk. Kinderen hebben vaak een voorkeur voor felle kleuren. Kies je meerkleurige schoenen of schoenen met neutrale kleuren, dan zullen ze makkelijk met allerlei kleuren kleding combineren. Bekijk bijvoorbeeld de Shoesme jongens sneakers en meisjes sneakers hieronder.

Veelkleurige Shoesme jongens- en meisjes sneakers

Hoe kies je comfortabele sneakers voor kinderen in de groei?

De pasvorm van schoenen is heel belangrijk, vooral voor kinderen die in de groei zijn. Belangrijk daar bij is:

De maat

Ga er niet zomaar vanuit dat je kind nog steeds dezelfde maat heeft als een paar maanden geleden. Voeten kunnen snel groeien. Als er een duimbreedte past tussen de teen en het uiteinde van de schoen, dan is dat een goede graadmeter.

Passen

Pas de schoenen altijd eerst voordat je ze aanschaft. Controleer of er genoeg ruimte is bij de tenen, maar ook of de breedte niet te wijd of te smal is. Sneakers moeten meteen fijn zitten.

De binnenzool

De binnenzool is belangrijk voor voldoende steun. Schoenen met een leren, orthopedische binnenzool hebben daarom de voorkeur. Dit is zeker belangrijk als de schoenen dagelijks gedragen worden. Zo kan je platvoeten of holvoeten helpen voorkomen.

Kies sneakers van het juiste materiaal

Schoenen moeten van een materiaal zijn dat duurzaam is, makkelijk schoon te maken en bij voorkeur ademt. De meeste sneakers zijn gemaakt van de volgende materialen of een mix hiervan.

  • Leer – Leer of suède draagt comfortabel, vormt zich naar de voet en gaat lang mee. Leren schoenen zijn wel wat duurder. Suède is wat gevoeliger voor vlekken.
  • Imitatieleer – imitatieleer slijt iets sneller maar is wel goedkoper. Er is veel verschil in de kwaliteit en het uiterlijk van imitatieleer. Imitatieleer is gemaakt van synthetische stoffen waardoor het minder ademt en geen vocht opneemt. De kans op zweetvoeten wordt daardoor groter. Een voordeel is wel dat ze vochtafstotend zijn.
  • Mesh – In sneakers wordt vaak mesh verwerkt. Mesh is ook een synthetisch materiaal maar omdat het een sterke, grof geweven stof is, ventileert het goed.
  • Canvas – Canvas is een stevige stugge stof die prima ventileert. Ze zijn heel geschikt voor de zomer maar ze kunnen wat minder goed tegen vocht.

Favoriete stijlen en trends

Net als andere schoenen zijn er in sneakers voor kinderen ieder seizoen trends te ontdekken. Trends die jongens en meisje erg aanspreken bij sneakers zijn bijvoorbeeld meerkleurige sneakers in vrolijke en felle kleuren. Meisjes hebben vaak een voorkeur voor glitters en metalic. Sommige kinderen vinden het mooi als sneakers van een bepaald merk zijn of als er een merkje of letters op de schoenen staan. Er zijn zowel lage als hoge modellen sneakers. Welk model je kiest hangt van de persoonlijke voorkeur van het kind af. Hoge sneakers geven vaak wel wat meer steun bij de enkels.

Welke prijs wil je betalen?

Sneakers zijn er in verschillende prijsklassen. Het is zeker niet altijd zo dat dure sneakers van betere kwaliteit zijn dan goedkopere. Wil je een goed prijs scoren, dan kan je wachten tot ze in de uitverkoop zijn of tot er een aanbieding geldt.

Laat kinderen meebeslissen

Laat oudere kinderen die al echt zelf een voorkeur hebben meebeslissen. Nieuwe schoenen kopen is vaak een feestje voor kinderen en ze kunnen vaak helemaal blij worden van hun nieuwe sneakers.