hondenrassen

10 hondenrassen die je niet vaak meer ziet

Honden zijn ook aan mode onderhevig. Tegenwoordig wordt het straatbeeld vooral bepaald door Labradors in allerlei kleuren, Jack Russells en kruisingen zoals Labradoodles en Boxadors. Sommige honden zag je 10, 20 jaar geleden nog regelmatig op straat zag lopen. Dit zijn 10 hondenrassen die je bijna niet meer ziet.


set1

1. De Ierse setter

De Ierse Setters zijn prachtige langharige roodbruine, wat nerveuze maar hele lieve jachthonden. Ze hebben veel aandacht en beweging nodig en zijn daarom niet erg geschikt om te hebben als je klein behuisd bent of niet de mogelijkheid hebt om de hond iedere dag voldoende beweging te geven.

dalm
foto copyright: shutterstock.com

2. De dalmatiër

Heel populair in de tijd van 101 Dalmatiërs, maar nu nauwelijks meer te zien.

teckel
foto copyright: shutterstock.com

3. De tekkel

Niet moeders mooiste maar wel lief, eigenwijs en grappig.

dobermann
foto copyright: shutterstock.com

4. De Doberman Pincher

Deze grote gespierde, van oorsprong vechthond wan in de tijd van de serie Magnum heel populair. Toen de serie voorbij was, nam de populariteit af en na een verbod om de oren en staart te couperen zag je ze nog minder.

poedel
foto copyright: shutterstock.com

foto copyright: shutterstock.com


5. De poedel

De poedel compleet met getrimd kapsel, was er in verschillende formaten en kleuren, maar zie je nu nauwelijks nog. Wel populair zijn de labradoodles, een kruising tussen de Labrador en Poedel.

sint bernhard

6. De Sint Bernhard

Voor deze lieve, grote lobbessen moet je natuurlijk wel de ruimte hebben en het budget want ze eten de oren van je hoofd.

cocker spaniel

7. De Cocker Spaniel

Een middelgrote, ijverige jachthond maar ook heel lief voor kinderen. Je zag ze in verschillende kleurschakeringen.

schotse collie

8. De Schotse Collie

De Schotse herdershond of Schotse collie is al een heel oud ras. Vanaf de 13e eeuw hielpen ze bij het hoeden van de schapen. Later zijn ze gekruisd met de Russische Barzoi waardoor zijn snuit zo spits is geworden.

pekinees
Foto copyright: shutterstock.com

9. De Pekinees

De Pekinees of Pekingees was populair aan het Chinese hof. Later zijn ze verspreid over de hele wereld. Hoewel kleine hondjes op dit moment wel populair zijn, zie je de Pekinees niet vaak meer. Kleine hondenrassen die wel populair zijn op dit moment zijn bijvoorbeeld Chihuahua’s en Yorkshire terriërs.

bobtail
Foto copyright: shutterstock.com

10. De Bobtail

De hond bij wie regelmatig de haren voor de ogen weggeknipt moeten worden. Ook een hond die moest helpen bij het schapenhoeden in het ruige zuidwesten van Engeland. Ze moesten ook zo sterk zijn dat ze het tegen vossen en wolven konden opnemen.