roadtrip

Is reizen met een gehuurde auto handig? 

Een roadtrip met de auto, voor velen een lang gekoesterde droom. Misschien droom je over een trip met een cabrio, met je haren in de wind en de zon op je gezicht, geïnspireerd door vele Hollywood films. Of wil je juist met een camper op pad en langs de kust van Europa trekken? Wat voor soort roadtrip je ook in gedachten hebt, een auto is onmisbaar. Maar wat als je geen auto hebt, of niet de auto die bij het gedroomde vakantieplaatje past? Dan hoeft je droom niet aan diggelen te vallen, want je kunt gewoon een leuke auto huren voor jouw ideale roadtrip.


Een auto huren om mee op reis te gaan

Een trip maken met een auto of een busje is een superleuke manier om op vakantie te gaan. Omdat je zelf achter het stuur zit bepaal je je eigen tempo, en omdat je niet vastzit aan een locatie kun je weer weg als het tegenvalt. Je kunt van plaats naar plaats rijden, en als je een leuk dorpje tegenkomt kun je uitstappen om van een heerlijke lunch te genieten of een hotelletje te pakken. Heb je zelf niet een auto die geschikt is om mee op reis te gaan, dan kun je er een huren die wel aan al je eisen voldoet. 

De voordelen van een auto huren om mee te reizen

Een auto huren om mee te reizen heeft een aantal voordelen. Je kunt een andere auto huren dan waar je normaliter in rijdt, bijvoorbeeld een leuk Volkswagen busje of een luxe cabriolet. Als je alleen voor de vakantie een auto nodig hebt dan is een auto huren wel zo makkelijk want je hoeft er geen wegenbelasting over te betalen en niet voor het onderhoud te zorgen. En een auto huren zorgt ervoor dat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Toeren met een auto door het buitenland is geweldig, maar de realiteit is dat wanneer je een roadtrip door de Algarve in wilt doen of langs de zuidkust van Spanje wilt trekken, dat je eerst minimaal 2000 kilometer moet rijden voordat je er bent. Heb je daar geen zin in, dan is er gelukkig een hele handige oplossing, namelijk ter plaatse een auto huren.  

Zijn er ook nadelen aan een auto huren om mee te reizen?

Het nadeel van een auto huren is dat het niet je eigen auto is. Misschien moet je wennen om met de auto of bus te rijden, wat zeker de eerste dagen stressvol kan zijn. Het kan ook extra stress opleveren omdat je geen beschadigingen wilt veroorzaken of vlekken op de bekleding wilt krijgen, en je daardoor niet optimaal kunt genieten van de reis. Nog een nadeel kan zijn dat je een internationaal rijbewijs moet hebben als je een auto gaat huren op vakantie, maar blijf je in Europa dan is dat niet nodig. Misschien is het grootste nadeel wel dat je na de vakantie je auto weer moet inleveren, maar gelukkig kun je dan jezelf alvast verheugen op de volgende roadtrip