klassieke motieven

Ken je deze klassieke patronen?

Pied-de-poule, Tartan, Paisly en Polkadot zijn klassieke patronen die eigenlijk nooit uit de mode raken. Ze worden zowel gebruikt voor kleding met een klassieke stijl als trendy kleding.


imgres-1Pied-de-Poule

Ook wel hanenvoet genoemd is een patroon dat bestaat uit twee kleuren. Meestal wit en zwart. Het komt oorspronkelijk uit Schotland waar het met wol geweven werd. Tegenwoordig zie je het in allerlei materialen terug en ook in verschillende kleuren.

Bekijk hier kleding en accessoires met pied de poule motief.

pdp

1. Korte jas van Nümph 2. Trui van Gerry Weber

Paisley

imgres-5

Paisley is een abstract motief geweven in stoffen    dat nog het meeste aan een komma doet denken. De naam van dit patroon is afkomstig uit Schotland uit de stad Paisley. Paisley was vroeger een belangrijke textielstad. Maar het paisley patroon zelf is al heel oud en afkomstig uit het Perzische Rijk tussen de jaren 300 en 700. Britse kolonialisten namen kasjmier sjaals met dit patroon mee terug naar Engeland.

Bekijk hier producten en kleding met paisley motieven.


pa

1.Tuniek van Smash 2. Topje van Selected Femme.

Tartan

imgres-4

De Tartan of Schotse ruit is een geruite stof waar de Schotse kilt van gemaakt werd en wordt. Ook dit patroon is al heel oud. De Kelten droegen al ruiten in de tijd van het Romeinse Rijk. Nog steeds heeft iedere Schotse clan zijn eigen ruitpatroon en kleuren. De Schotse ruit is op dit moment weer heel populair.

Bekijk hier meer tartan patronen in kleding en accessoires.

tt

1. Blouse in Schotse ruit van Topshop 2.  Jasje van Anna Field

Polkadot

imgres-2

De polkadot is een patroon van bolletjes van gelijke grootte en op gelijke afstand van elkaar. De polkadot is eigenlijk het nieuwste patroon. Het werd voor het eerst gezien eind 1800 in Engeland. De polkadot is vernoemd naar de dans de polka, maar die vernoeming komt alleen omdat ze in dezelfde tijd populair waren.

Kijk hier naar kleding en accessoires met polkadot

pd

1. Polkadot blouse van Even&Odd 2. Topshop handschoenen met polkadot