Kinderkamer inrichten? Deze onderdelen mogen niet ontbreken!

Het ledikantje en de commode mogen plaats maken voor meubels die passen bij je opgroeiende kind. Maar welke meubels voor de kinderkamer heb je dan nodig? In de eerste plaats heb je een bed nodig, een nachtkastje en een kledingkast. Daarnaast is het handig om een kinderbureau met bijpassende bureaustoel aan te schaffen.


Een kinderbed met bijpassend nachtkastje

Een standaard bed is 90×200 centimeter. In principe gaat een standaard bed jaren mee. In de meeste slaapkamers is er voldoende ruimte voor een eenpersoonsbed. Heb je echt heel weinig ruimte? Dan is een hoogslaper misschien een betere oplossing. Je hebt meer opbergruimte onder het bed en er is plaats voor een bureau. Een nachtkastje naast het bed is handig zodat je wat belangrijke dingetjes binnen handbereik hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan een lampje of een beker met water.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kinderbureau?

Een kinderbureau is aangepast aan een kind. Daarom is het kleiner dan een bureau voor volwassenen. Als richtlijn is een hoogte van 75 centimeter en een diepte van 60 centimeter gegeven. Omdat een kind nog groeit, is het handig om te kiezen voor een kinderbureau dat in hoogte verstelbaar is. Daarnaast is het praktisch om wat opbergruimte te hebben. Heeft het kinderbureau geen laatjes? Met een ladekastje onder het bureau creëer je zelf wat extra opbergruimte.

Een passende bureaustoel

Bij een bureau hoort natuurlijk een bureaustoel. Een goede bureaustoel is belangrijk zodat je kind de juiste zithouding aanneemt. Daarom moet de stoel in hoogte verstelbaar zijn. Een bureaustoel met wieltjes verdient daarbij de voorkeur. Het is dan eenvoudig om de stoel te verplaatsen. Het is misschien een investering, maar kijk goed naar de kwaliteit. Een goede stoel gaat veel langer mee en kan tegen een stootje.

Een praktische kast voor de kinderkamer

Een kast is een groot meubelstuk. Daar is niet altijd ruimte voor. Om ruimte te besparen kun je kiezen voor een smalle kast, of voor een kast met schuifdeuren. Neem je een hoge kast? Dan heb je meer ruimte om kleding op te hangen. Daarmee voorkom je kreukels in mooie kledingstukken. Een hoge kast heeft ook meer opbergruimte.

Kies voor meubels in neutrale kleuren

Wanneer je meubels voor de kinderkamer aan wilt schaffen, is het handig om er rekening mee te houden dat je kind ouder wordt en dat de meubels bij de leeftijd passen. Als je kiest voor meubels in neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs of hout, dan hoef je alleen de accessoires aan te passen.