kleding kinderkleding

Kleding kopen voor je kleinkinderen. Een goed idee?

Veel opa’s en oma’s doen niets liever dan hun kleinkinderen verwennen. En daar is niks mis mee natuurlijk. Vooral oma’s vinden het leuk om kleding te kopen en hun kleinkinderen in een setje te zien dat zij uitgezocht hebben.

Om te voorkomen dat kleding ongedragen in de kast blijft liggen een paar tips.

Waarom vind je het leuk om kleding te geven?

Je kan verschillende redenen hebben om kleding voor je kleinkinderen te kopen. Misschien heb je kinderkleding gezien die je zo leuk vond, dat je het ook voor jouw kleinkind wilde kopen. Niet zo gek, want er is ontzettend veel leuke kinderkleding te koop, kijk voor een idee bijvoorbeeld eens op Jayno. Dat zijn prima redenen.


Het wordt een ander verhaal als je eigenlijk vindt, dat je kleinkinderen niet de kleding dragen die jij leuk vindt of waarin jij ze graag wilt zien. Misschien vind je de kleding van je kleindochter te stoer en zie je haar liever in een leuk jurkje. De kleding die jij voor ze koopt is dan misschien meer bedoeld om hun kledinggedrag of dat van de ouders bij te sturen. Of te laten zien hoe het ook kan.

Ken je hun smaak?

Ken je de smaak van je kleinkind (en/of de ouders) of kijk je vooral naar wat je zelf leuk vindt? Het is natuurlijk belangrijk dat het kind dat de kleding gaat dragen de kleding leuk vindt. Dat moet het belangrijkste criterium zijn.

Vraag of je dochter of schoondochter het leuk vindt

Vraag, voordat je met kleding aan komt, of je dochter/zoon, dan wel je schoondochter/zoon het leuk zouden vinden als je kleding voor hun kinderen koopt. Dit voorkomt moeilijke situaties zoals kinderen die bepaalde kleding aanmoeten als opa en oma komen bijvoorbeeld. Bovendien kan je dan gelijk naar de maat vragen.


Zorg dat het geruild kan worden

Kleding geven is een stuk makkelijker als je weet dat het geruild kan worden. Ga er soepel mee om. Geef desnoods de bon erbij en wees niet beledigd of gekwetst als blijkt dat ze het liever willen ruilen. Kleinkinderen of kinderen kunnen nu eenmaal een heel andere smaak hebben dan hun grootouders.