lekkere koffie

Lekkere koffie zetten zonder moeite te doen? Slimme tips!

Hoewel het momenteel een ware trend is om thuis specialty koffie te bereiden, is dit heus niet voor iedereen weggelegd. Je bent namelijk iedere keer best lang bezig met het bereiden van je kopje koffie. Ben je liever lui dan moe, en wil je weten hoe je lekkere koffie kunt zetten zónder veel tijd en moeite kwijt te zijn? Het is zeker mogelijk – met deze tips!


Koffiecups

Je koffie smaakt lekker én is eenvoudig te bereiden, met cups. Je hoeft namelijk enkel een cupje en wat water in het apparaat te stoppen, en meer is er niet nodig. Ideaal, nietwaar? Koffiecups zijn niet voor niets enorm geliefd, van Nespresso bijvoorbeeld. Je hebt ook nog eens een heleboel smaakjes om uit te kiezen. Dat is leuk als je graag afwisselt tussen de soorten koffie die je drinkt. Van een milde tot een sterkere smaak – ga na wat jouw favoriete optie is. En haal eventueel ook voor anderen in je huishouden of voor visite meerdere smaken in huis.

Koffiepads

Een alternatief voor koffiecups? Dat zijn koffiepads! Het principe is vrijwel gelijk, en ook de manier van bereiden verschilt niet veel. Iedereen kent ze wel: de pads van Senseo. Hiermee zet je snel en eenvoudig een goed kopje koffie. Ook bij pads heb je meerdere smaakopties. Handig dus als je het moeilijk vindt om te kiezen – of als je gewoon lekker wilt afwisselen.

Oploskoffie

Zet de waterkoker aan, stop wat oploskoffie in een beker en giet er vervolgens heet water overheen. Roer met een lepeltje. That’s it! Oploskoffie is dus nog zo’n ideale manier om koffie te zetten zonder er moeite in te hoeven steken. Het is er te vinden in een reguliere koffiesmaak, om zoveel mogelijk te lijken op een vers kopje filterkoffie. Maar er zijn juist ook veel mensen die kiezen voor oploskoffie in een wat zoetere smaak, om het drankje interessant te houden. Denk aan oploskoffie wiener melange! Andere voorbeelden zijn mokka en karamel. Een ware traktatie om van te smullen, aan het eind van de middag bijvoorbeeld.

Volautomaat

Drink je je koffie het liefst zo vers mogelijk? Dan ben je waarschijnlijk fan van versgemalen koffiebonen. Al is het best een karwei om zelf de bonen te moeten malen, om er vervolgens nog koffie van te zetten. De oplossing? Een volautomaat! Zo’n luxe apparaat is er in steeds meer keukens te vinden, voor een steeds betaalbaardere prijs. Je hoeft er eigenlijk alleen de bonen en water in te stoppen. En vergeet niet om het apparaat regelmatig te ontkalken, voor een langere levensduur.

Filterkoffie

Vind je het toch prima om een beetje werk te stoppen in het bereiden van de koffie? Dan kun je nog altijd denken aan een klassieker: het filterkoffiezetapparaat. Ook dit is namelijk een vrij eenvoudige manier van koffie bereiden. En zo’n bakje filterkoffie smaakt overheerlijk!