Lipstick tips voor boven de 40

Laatst bijgewerkt:

Als we ouder worden, veranderen ook onze lippen.

Ze worden dunner en rimpeliger en ook rondom je mond ontstaan fijne rimpeltjes en lijntjes. Het beste is om het gebruik van lipstick zo aan te passen dat die veranderingen minder opvallen.


De juiste kleur lipstick kiezen

matte lipstick
te mat

Om maar eens te beginnen met de kleur. De kleur van de lipstick is belangrijk. Heb je een lichte huid dan zijn roze-tinten de beste keuze. In roze-tinten zijn veel variaties: van zacht tot fel, roze naar het oranje zoals perzik- of zalmroze, roze naar het paars licht lila of fuchsia, of roze naar het rood zoals koraalroze. Keuze genoeg dus. Hoe donkerder je huid hoe donkerder de kleur lipstick die je kan kiezen.

Donker of lichte kleuren

Lichte kleuren laten je lippen voller lijken en dat is toch wat je wilt. Te donkere kleuren lipstick maken je ouder en laten je lippen dunner lijken. Dat wil niet zeggen dat je geen felle kleuren kan kiezen. Heb je moeite met het kiezen van een goede kleur? Probeer verschillende kleuren uit. De beste keuze is over het algemeen een kleur die twee tinten donkerder is dan je eigen kleur.

Lipstick en je tanden

Kleuren met een oranje of gele ondertoon laten je tanden geler lijken. Kleuren met een blauwe of paarse ondertoon laten je tanden witter lijken.

Glanzende of matte lipstick

Als je wat ouder bent, doe je er goed aan om geen matte lipstick te kiezen. Matte lipstick laten ieder rimpeltje duidelijk zien en het ziet er snel droog uit. Helaas, want matte lipstick blijft meestal wel het langst zitten. Een andere minder goede keuze is te glanzende lipgloss of lipsticks. Deze zijn zo glanzend dat ze bijna nat lijken. Ga voor een crème-achtige lipstick. Deze bevatten vaak olie die de lippen minder droog laten lijken en hebben een goede volle kleur en zijn licht glanzend. Eventueel kan je ook een lipgloss met satijnglans over een matte lipstick gebruiken.

te glanzende lipstick
te glanzend

Lipstick en een bril

Als je een bril draagt, vooral een bril met een donker of gekleurd montuur, is het goed om een wat fellere kleur lipstick te dragen. Een wat fellere kleur lippen brengt dan balans in je gezicht. Als je een felle kleur lipstick draagt is het wel een goed idee om make-up van je ogen en blush wat meer sober en minder opvallend te houden. Te veel felle kleuren op je gezicht werken niet in je voordeel.


Dure of goedkope lipstick?

Het aanbod in soorten en kleuren lipsticks is overweldigend. Zo ook het prijsverschil. Er is een ruime keuze in lipsticks onder de 10 euro, maar je kunt ook lipsticks komen van dure merken die ruim boven de 30 euro kosten. Is duur altijd beter? Vaak wordt gezegd dat het kleurenpalet van goedkopere merken minder mooi en uitgebreid is. Maar als je een goede kleur en goede soort lipstick kunt vinden van een goedkope prijs dan zal het wat betreft kwaliteit niet veel verschillen van een hele dure. Duurdere merken hebben vaak een mooiere verpakking en spiegeltjes of lampjes in de lipstick verwerkt.

Wel of geen lippotlood?

lippotlood
eerst omtrek dan invullen

Een lippotlood kan je helpen om je lipstick langer te goed te laten zitten. Kies een lippotlood in een kleur die het meest lijkt op je lipstick. Trek een lijn rond de omtrek van je lippen en kleur je hele lippen er mee. Breng daarop de lipstick of lipgloss aan. Dus niet alleen een lijn om de lippen trekken en zeker geen donkerder kleur gebruiken dan je lipstick kleur. Een vaak toegepast trucje voor vollere lippen is om de lijn net iets buiten de natuurlijke lijn van je lippen te zetten. Een lippotlood voorkomt ook dat de kleur uitloopt in lijntjes rond de mond.

Droge of gebarsten lippen

Als iets je lipstick goed kan verpesten, dan zijn het wel droge of gebarsten lippen. Zorg voor  frisse en gladde lippen door regelmatig oude huidcellen te verwijderen. Neem daarvoor een tandenborstel en wat vaseline. Smeer je lippen in met vaseline en masseer het er in met een tandenborstel. Veeg de vaseline er daarna met een tissue vanaf.

[bol_product_links block_id=”bol_53ac1db3cc6cd_selected-products” products=”9200000015345369,9200000025107589″ name=”lip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]