thuiskantoor

Meer thuiswerken? Dit heeft jouw ideale thuiskantoor nodig

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit onze samenleving en voor sommigen is dit een zegen. Minder reistijd, meer controle over je dag en tussendoor lekker het huishouden op orde krijgen; dat zijn enkele voordelen van thuis mogen werken. Toch komen er ook randzaken bij kijken, zoals een fijne werkplek en zorgen voor goede productiviteit. Hoe kun je het voor jezelf zo goed mogelijk indelen en wat heb je nodig om fijn thuis te kunnen werken? We geven je graag wat inspiratie.


De juiste raamdecoratie

Een fijne sfeer op kantoor begint bij de juiste raamdecoratie. Het is natuurlijk ontzettend lastig om jouw computerscherm goed te lezen als de zon er de hele dag op staat te schijnen. Als je houdt van lekker veel licht in huis en je dit wat meer wilt controleren, raden we houten jaloezieën aan. Deze kun je gemakkelijk openen en sluiten, waardoor je zelf heel veel controle hebt wat betreft de lichtinval. Wil je de zon slechts weghouden van je scherm, maar wel genieten van de zonnestralen in de kamer? Dan zijn plissegordijnen waarschijnlijk meer geschikt.

Extra comfort

Als jij er al heel wat jaren werkervaring op hebt zitten, dan weet je als geen ander dat comfort tijdens het werken een must is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je maar zit te wiebelen op je stoel, omdat je je geen houding weet aan te nemen. Zorg ervoor dat je een ruim bureau hebt om aan te werken, met eventueel nog plek voor een notitieboek naast je computer. Zo kun je een comfortabele houding aannemen. Hierbij is het ook belangrijk dat je een goede bureaustoel met verstelbare rugleuning hebt. Natuurlijk is het belangrijk om regelmatig op te staan en de benen te strekken, maar de stoel zou ervoor moeten zorgen dat je een paar uur achter elkaar goed kunt zitten.

Handige productiviteitsgadgets

Merk jij dat je het de laatste tijd lastig vindt om je te concentreren? Sommige mensen ervaren juist meer productiviteit als ze thuis aan het werk zijn, doordat ze niet afgeleid worden door collega’s. Anderen vinden het eerder lastig om zichzelf aan het werk te zetten als er geen leidinggevende meekijkt. Er zijn heel veel soorten productiviteitsgadgets te vinden online die jou helpen met je concentratie. Zoek deze eens op om ervoor te zorgen dat je meer gedaan krijgt op een dag. Je zal zien dat je hierdoor ook een stuk minder stress ervaart aan het einde van de week!