Mode die geschikt is voor elke leeftijd

Het is inmiddels wel duidelijk. Iedereen kan er goed uitzien ongeacht je leeftijd.

Toch worden we op oudere leeftijd iets voorzichtiger met onze kledingkeuzes. We kiezen misschien wat eerder voor kleding die minder opvallend is, makkelijker zit en voor schoenen die lekker lopen. Maar ook met dat soort voorkeuren kan je er nog steeds modieus en aantrekkelijk uit zien.

Mode die ’te jong’ of  ’te oud’ is

Kleed je naar je leeftijd wordt vaak gezegd. Maar wat is dat dan? Belangrijker is het om kleding te zoeken die goed past en waar je je goed in voelt. Het is misschien wat langer zoeken maar het is de moeite waard. Als je in de spiegel kijkt moet je denken: dat ziet er goed uit.

Hieronder wat tips waar je rekening mee zou kunnen houden:

Houd rekening met je lichaamsvorm

Niet alle kleding staat even goed bij iedere lichaamsvorm. De kunst is, om kleding te kiezen die je pluspunten benadrukt en de lichaamsdelen waar je wat minder de aandacht op wil vestigen, verdoezelt. Een strakke jeans die laag op de heupen valt is bijvoorbeeld niet gunstig als je wat zwaarder op de heupen bent en een buikje hebt.

Kies alleen trends die je echt mooi vindt

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends. Die hoef je echt niet te volgen om er goed gekleed uit te zien. Pak er alleen die trends uit die je echt mooi vindt en die bij jou en de rest van je kleding past. Een paar trendy items kunnen een verder klassieke garderobe prima opfleuren.

Shop online

Online shoppen heeft veel voordelen. Je kan de kleding op je gemak passen en kijken of het combineert met andere kleding die je al hebt. Bij twijfel over de maat of over de kleur kan je ook twee maten bestellen en er één terugsturen. Bomont.nl is ook een leuke shop om eens rond te kijken.

Wees niet bang voor kleur

Veel dames op oudere leeftijd zijn bang voor kleur. Ze kiezen liever onopvallende kleuren of schutkleuren zoals grijs, zwart, bruin, beige en donkerblauw. Je kan best een klassieke basisgarderobe hebben met vooral neutrale kleuren en die combineren met wat vrolijker gekleurde blouses of topjes.

Als je ouder wordt verliest je haar en huid wat kleur. Kleuren die je altijd goed stonden kunnen daardoor wat minder flatteren. Zwart is daarom niet bij iedereen flatteus. Probeer eens wat nieuwe, zachtere kleuren uit zoals lila, mosgroen of donkerrood.

Vermijd oversized en slobberige kleding

Naarmate de leeftijd vordert, wordt je lichaam misschien wat minder strak. Dat is voor veel vrouwen de aanleiding om voor wat wijdere kleding te kiezen om dat te verhullen. Helaas werkt dat vaak averechts. Het laat je vaak dikker lijken dan je bent. Kijk in je kast naar kleding waarvan je zelf vindt dat ze goed passen en je goed staan en zoek naar soortgelijke modellen in een andere kleur of uitvoering.