mensen ontmoeten 50-plus

Nieuwe mensen ontmoeten als 50-plusser

Het ontmoeten van nieuwe mensen, het liefst van je eigen leeftijd, kan behoorlijk lastig zijn, zeker als je op zoek bent naar vriendschappelijk contact. Datingsites zijn er namelijk genoeg, maar waar kun je gelijkgestemde mensen vinden die ook op zoek zijn naar vriendschap?


Waar kun je nieuwe mensen ontmoeten?

Het lijkt soms moeilijk, maar er zijn meer plekken waar je mensen kunt leren kennen dan je in eerste instantie misschien denkt:

Volg een leuke cursus

Heb je een hobby of wil je juist een keer iets nieuws proberen? Volg dan een cursus waar je mensen tegenkomt die dus eenzelfde interesse hebben. Zo heb je gelijk een leuk gespreksonderwerp. Denk bijvoorbeeld aan fotografie, koken of plantenverzorging.

Lekker samen sporten

Sportverenigingen zijn dé locatie bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om jezelf in te schrijven bij de plaatselijke tennisclub. Ook het wisselen van sportclub kan goed zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Kies wel voor een sport in teamverband, want juist dan kun je iemand echt leren kennen.

Lokale initiatieven

Er worden met enige regelmaat activiteiten georganiseerd voor 50-plussers. Denk aan jeu-de-boules toernooien en kaartmiddagen. Tijdens deze activiteiten is er meestal veel ruimte voor leuke gesprekken. Wanneer zo’n middag in jouw buurt wordt georganiseerd, kun je in veel gevallen terugvinden in lokale kranten.

Online platformen

Ook online kun je nieuwe vrienden maken. Er zijn namelijk meerdere platformen waar mensen samenkomen die op zoek zijn naar vriendschappelijk contact. Een voorbeeld van zo’n platform is de Klup app. Via deze gratis app kunnen 50-plussers leuke, laagdrempelige activiteiten vinden waar ze nieuwe mensen leren kennen die openstaan voor nieuwe contacten. Ook online contact leggen is mogelijk.


Hoe spreek ik anderen aan?

Misschien nog wel moeilijker dan het vinden van gelijkgestemde mensen is het aanknopen van een eerste gesprek. Daarom een aantal tips om het wat makkelijker te maken:

Geef een compliment

Je wilt een goede eerste indruk maken als je iemand aanspreekt. Start het gesprek daarom eens met een compliment. Misschien heeft iemand een leuk t-shirt aan of is het de eigenaar van een mooie auto. Het kan van alles zijn. Zo start je het gesprek op een positieve manier.

Goed luisteren en doorvragen

Als het gesprek eenmaal op gang is, moet je goed luisteren en regelmatig proberen door te vragen. Zo kom je automatisch weer op nieuwe gespreksstof en leer je de ander al een beetje kennen.

Lichaamstaal is belangrijk

Mensen communiceren voor het grootste deel via lichaamstaal. Als je anderen wilt laten zien dat je open staat voor een leuk gesprek, ga dan bijvoorbeeld niet met de armen over elkaar staan. Dit is een gesloten houding en zal anderen onbewust vertellen dat je liever niet aangesproken wilt worden.