Oefeningen tegen een onderkin

Wat kan je doen om de huid onder je kin en je hals zo strak mogelijk te houden? Dit zijn oefeningen tegen een onderkin.


Wie zit er op een onderkin te wachten? Niemand toch. Door de spieren van je hals te trainen, help je de spiermassa in stand te houden waardoor de huid van de hals een steviger basis heeft.

Oorzaken van een onderkin

Als je ziet dat je een onderkin of een dubbele kin krijgt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan komen doordat je huid slapper wordt, wat hoort bij het ouder worden. Erfelijkheid speelt ook een rol. Bij overgewicht heb je eerder last van een onderkin. Ook als je een geschiedenis hebt van veel aankomen en afvallen kan er voor zorgen dat je huid slap achterblijft. Bij overgewicht zullen deze oefeningen alleen niet genoeg zijn. Je zal ook minder moeten eten en de rest van je lichaam moeten trainen om resultaat te zien.

Oefeningen tegen een onderkin

Net als je andere delen van je lichaam traint, zo kun je ook het gebied onder je kin oefenen voor een jeugdiger uiterlijk. Je traint met de oefeningen de spieren van onderkant van je gezicht, je hals en je kin en dat kan je een soort natuurlijke facelift geven. Als je regelmatig oefent natuurlijk. Dus wel een paar weken volhouden voor je resultaat ziet. Het zijn simpele oefeningen die je overal kunt doen, maar die je waarschijnlijk het liefst doet als je alleen bent.

De kin lift

Bij de kinlift til je de kin op richting het plafond. Duw de kin nog een beetje extra naar boven. Je voelt het dan als het goed is trekken bij de kaaklijn en de voorkant van de nek. Hou deze houding 10 seconden vol en breng je hoofd dan weer terug in de normale positie.

Met de kinlift oefen je een aantal spiergroepen aan het onderste deel van je gezicht en de voorkant van je hals.


Kus het plafond

Bij deze oefening beweeg je je hoofd weer naar achteren waarbij je je kin naar het plafond laat wijzen. Nu maak met je mond  overdreven kusbewegingen. Hou die kusbeweging even een paar seconden vast. Herhaal dit 10-20 keer.  Je voelt dit heel goed onder de kin en bij je kaaklijn.

Laat je hoofd hangen

Ga plat op je rug op een bed of de bank liggen en laat je hoofd over de rand hangen. Trek je hoofd nu op naar je borst. Is dit te zwaar dan kan je je hand achter je hoofd leggen om te helpen. Je spieren zullen vanzelf sterker worden als je vaker traint. Hou je hoofd een paar seconden in die positie en laat je hoofd dan hangen. Herhaal nog 5 keer.

De Leeuw

De Leeuw is een yoga oefening. Je voert hem als volgt uit. Ga op je knieën zitten en leg je handpalmen op je knieën. Sper je ogen en je mond zo ver mogelijk open. Kijk naar boven. Steek daarbij ook je tong zo ver mogelijk uit terwijl je met je tong je kin probeert te raken. Hou deze pose 5-10 seconden vol terwijl je Aaaaaaaah zegt. Ontspan en herhaal. Je kunt deze oefening zo vaak doen als je wilt.

In de video’s  hier onder kun je een paar van de oefeningen hierboven en nog een paar andere uitgevoerd zien worden (niet lachen).

Lees ook de tips om een slappe huid van de hals te voorkomen.