Originele ideeën om een feest op te fleuren

Sommige gelegenheden zijn het waard om gevierd te worden. Denk aan speciale verjaardagen zoals de tientallen bijvoorbeeld. Maar ook zoveel jaar getrouwd of als je met pensioen gaat, zijn bijvoorbeeld gebeurtenissen die reden zijn voor een feestje.


Je wilt zo’n feest voor jou en je gasten zo leuk mogelijk maken. Zorg dat het voor iedereen een leuke herinnering wordt. Zoiets begint al met de aankleding. Als de ruimte waarin je feest viert er leuk en aantrekkelijk uitziet, brengt dat sfeer en zit de feeststemming er eerder in.

Hieronder een paar leuke ideeën ter vergroting van de feestvreugde.

Rol de rode loper uit

Een rode loper rol je uit voor bijzondere gasten. Dat is meteen een leuke binnenkomer. Hoe kom je aan zo’n rode loper? Die kan je gewoon huren. Inclusief afzetpalen met zo’n koord ertussen.

Maak een spektakel van de taart

Maak van de taart iets bijzonders. Aan het begin van een feest kan het showen en aansnijden van de taart een goed moment zijn om de stemming erin te brengen. Kaarsjes (gewone of die in de vorm van je leeftijd), sterretjes en andere decoraties doen het altijd goed.

bron foto


Een fotoherinnering

Maak van iedere gast bij binnenkomst een foto op een leuke manier. Hang een papier op met een maatverdeling. Geeft iedere gast een schoolbordje waar ze iets met krijt op kunnen schrijven en maak er een soort politiefoto van.

politiefoto

Gastenboek 2.0

Een gastenboek is leuk, maar een beetje uit de tijd. Dat kan hipper en moderner. Hang een groot papier op en laat iedereen er een boodschap op schrijven met gouden, zilveren of glitterpennen. Je kan ook een kale puzzel kopen en iedereen daar iets op laten schrijven. De stukjes bewaar je dan als herinnering in een leuke doos of je maakt de puzzel en je lijst hem in.

Neon of glow in the dark decoraties

Ballonnen en slingers zijn leuk, maar het kan allemaal nog veel leuker. Wat denk je bijvoorbeeld van neon of glow in the dark decoraties die kleurig oplichten in het donker. Je kan er van alles mee versieren. Er zijn strips die je ergens op kan plakken, stiften of pennen waarmee je iets kan schrijven op glazen, ballonnen of rietjes. Je hebt wel een UV-lamp nodig om de voorwerpen te laten oplichten.

bron foto