Stijlvolle sieraden voor elke 50-plusser

Als we ouder worden, passen we onze kledingstijl en haarstijl vaak aan. Sieraden zijn een belangrijk onderdeel van onze outfit. Ook wat betreft sieraden kan smaak of stijl met de leeftijd veranderen.

Soms wordt aangeraden om voor wat meer ingetogen en minder opvallende sieraden te kiezen als je boven een bepaalde leeftijd bent. Gelukkig leven we in een tijd dat iedereen kan dragen wat hij zelf mooi vindt. Dat geldt ook voor sieraden.

Welke sieraden passen bij je leeftijd?

Hieronder wat tips en vrijblijvende adviezen om rekening mee te houden.


Ga voor minimalisme

Bij sieraden voor ouderen geldt over het algemeen: less is more. Kies bijvoorbeeld voor strakke en eenvoudige ontwerpen. Denk aan fijne kettingen, eenvoudige oorringen of oorknopjes. Dit zijn voorbeelden van stijlvolle sieraden die passen bij elke kledingstijl.

Kies voor kleine edelstenen

Ook als je boven de 50 bent kan je best kiezen voor kleurige edelstenen. Draag bijvoorbeeld een kleine diamant, saffier, robijn of een smaragd gezet in een ring, hanger of oorknopjes. Dat geeft net een beetje kleur en glans aan je uiterlijk zonder al te opvallend te zijn.

Lange ketting

De huid van je nek en hals wordt slapper en minder strak als je ouder wordt. Als je vroeger vooral korte kettingen droeg, die wat strakker om de nek hingen, dan kan je die als je ouder wordt wat vaker vervangen door langere kettingen. Korte kettingen trekken de aandacht wat meer naar je hals en nek.


Kunnen parels nog?

Een parelketting kan soms een wat tuttig imago hebben. Toch zijn parels tijdloos en zijn ze van tijd tot tijd weer helemaal in de mode. Het hoeft natuurlijk geen klassieke parelketting te zijn. Maar een mooie ring waarin op een moderne manier parels verwerkt zijn of een hanger of armband met parels kunnen heel stijlvol zijn en passen heel goed bij een meer klassieke kledingstijl.

Sieraden in laagjes

Sieraden in laagjes zijn al een paar seizoenen heel trendy. Dat geldt voor het combineren van verschillende armbanden, kettingen van verschillende lengtes en ook ringen kunnen in lagen gedragen worden. Dit is ook een sieraden stijl die prima bij oudere dames past. Het past in het bijzonder heel goed bij een boho-chic kledingstijl.

Kwaliteit over kwantiteit

Als je ouder wordt, heb je misschien een voorkeur voor sieraden die duurzaam zijn en mooi blijven. Investeer in dat geval in wat sieraden van edelmetalen als goud, witgoud, roodgoud of zilver. Dit zijn over het algemeen ook sieraden die hun waarde behouden.

Gepersonaliseerde sieraden

Sieraden met een letter, initialen of gegraveerde sieraden, sieraden met een geboortesteen zijn voorbeelden van gepersonaliseerde sieraden. Deze hebben vaak extra betekenis en kunnen een extra sentimentele waarde hebben. Ze passen bij elke leeftijd dus ook als je ouder wordt.

Draag sieraden waar je je prettig bij voelt

Je kan allerlei adviezen opvolgen maar het is het belangrijkste om sieraden te dragen waarbij je je prettig voelt en die je zelf mooi vindt.