drone

Wat zijn de beste opties voor een kwalitatief goede drone?

Ben jij van plan om je eerste drone te gaan kopen om luchtbeelden te kunnen maken? Dat wil je waarschijnlijk ook graag weten wat de beste drones zijn die je op het moment kunt kopen. Om je daar een handje bij te helpen, bespreken we in drie verschillende categorieën de beste drones. Je kunt een kwalitatief goed drone kopen bij Droneland.

DJI Mavic Mini 2

In het betaalbare segment is de beste én handigste drone de DJI Mavic Mini 2. Deze drone is vooral bedoeld voor hobbyisten die luchtbeelden willen maken. De Mavic Mini 2 is de opvolger van de populaire Mavic Mini. Beide drones wegen slechts 249 gram, waardoor ze aan bepaalde regels ontsnappen. Zo hoef je je als dit je drone enkel als exploitant te registreren bij het RDW, maar je hoeft geen cursus te volgen of brevet te halen zolang je niet boven menigtes gaat vliegen en je de drone in je zichtveld houdt. De grote winst van de DJI Mavic Mini 2 ten opzichte van zijn voorganger, is dat hij wél in 4K kan filmen (op 30 fps, in Full HD is 60 fps mogelijk). De drone is inklapbaar en zo klein dat hij op je hand past, maar ondanks zijn lage gewicht en geringe formaat is hij in staat tot grote prestaties. Op een volle accu vlieg je er maar liefst 31 minuten achter elkaar mee. Het vliegbereik is 6 kilometer en de topsnelheid van de DJI Mavic Mini 2 bedraagt 60 kilometer per uur.

DJI Mavic 2 Pro

Wil je een professionelere drone? Dan zit je in het middensegment goed met de DJI Mavic 2 Pro, een geliefde drone bij professionals (net als zijn voorganger). Hiermee maak je professionelere beelden dan met de Mavic Mini 2. Dat heb je te danken aan de Hasselblad-camera die voorzien is van een flinke sensor (1 inch) die zelfs vier keer meer kleurniveau per kanaal opneemt dan zijn voorganger. Hierdoor blinkt de Mavic 2 Pro uit in ochtend- en avondlicht, wat een erg prettige eigenschap is aangezien je op die momenten de meest spectaculaire beelden kunt maken. Om zelf je beelden te beïnvloeden, kun je gebruikmaken van het aanpasbare diafragma van f/2.8 tot f/11. Je kunt filmen in


4K en zelfs hyperlapses maken met deze camera. Crashes en beschadigingen worden voorkomen door de 360-graden obstakeldetectie. De maximale vliegtijd op een volle accu bedraagt 31 minuten en de drone heeft zelf een interne opslagcapaciteit van 8GB.

Drone met Hasselblad camera

DJI Phantom 4 Pro V2.0

Als je bereid bent op te betalen voor het beste van het beste, dan moet je zeker voor de DJI Phantom 4 Pro V2.0 gaan. Daarvoor krijg je een fantastische drone met een groot bereik van 8 kilometer én een grandioze camera die in 4K kan filmen op 60 fps. Dankzij de OcuSync-technologie is de videotransmissie op het 5.5 inch grote full HD-beeldscherm dat geïntegreerd is in de afstandsbediening verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Ook is deze uitvoering 60 procent stiller. De DJI Phantom 4 Pro V2.0 is een zware jongen die niet inklapbaar is. Op een volle accu vlieg je er maximaal 30 minuten mee op een maximale snelheid van 72 kilometer per uur.

De beste drones in deze categorieën zijn toevallig van marktleider DJI, die garant staat voor kwaliteit. Kijk voor je je aankoop doet eerst even goed naar de nieuwe EU-regels voor dronevliegen zodat je op de hoogte bent van wat er allemaal bij komt kijken om met je drone te mogen vliegen.