Welke kleuren kleding passen bij grijs haar?

Welke kleuren staan mooi bij grijs haar?

Pas de kleur van je kleding aan als je haar grijs wordt.


Als je hebt besloten je haar grijs te laten worden en niet meer te verven, dan kunnen er opeens andere kleuren zijn die beter staan terwijl kleuren die je graag droeg je juist minder goed staan. Grijs haar is een koele kleur en koele kleuren combineren anders met andere kleuren dan warme kleuren. Het kan dus een goed idee zijn om door je kledingkast te lopen en je garderobe te updaten.

Paars, een goede keus

De mooiste kleuren bij grijs haar zijn waarschijnlijk paars en donkerrood. Lila, lavendel en bessen tinten zullen de meesten prachtig staan. Rode tinten die naar het oranje gaan, zijn minder flatteus.

paars rode tinten bij grijs haar

Te flets met pastel

Al te lichte pasteltinten kunnen je een flets uiterlijk geven. Het hangt natuurlijk wel een beetje af van de kleur van je huid. Ben je heel bleek, dan kan je beter voor minder lichte tinten gaan. De bovenste rij pasteltinten doen weinig voor het gezicht, terwijl de rij er onder beter staat.

Zwart en wit

Zwart en wit lijken kleuren die altijd wel kunnen. Wit is een prima kleur als je grijs bent. Misschien staat het nog mooier als je het wat opfleurt met een sjaaltje of iets dergelijks. Zwart kan te hard zijn, zeker als je bleek en grijs bent. Ook daar kan een contrasterende kleur bij je gezicht het zwart minder hard maken. Antracietgrijs is een betere keus.

zw

Pas op met geel

Gele en oranje tinten en bruine tinten die naar het oranje toe gaan, zijn over het algemeen te warm en flatteren niet bij grijs haar. Bovendien laten ze het haar eerder gelig lijken. De zachtgele kleur rechts, is de enige kleur die nog wel zou kunnen als je een kleurtje hebt of een licht getinte huid. Kies daarvoor in de plaats liever voor bruine tinten die naar het grijs toegaan zoals op de onderste rij.


pg

Goud of zilver?

Goud is meestal te warm bij grijs haar. Over het algemeen staan zilveren sieraden beter bij grijs haar.