rouwboeket

Welke tekst zet je bij een rouwboeket?

Het is niet altijd makkelijk om in woorden uit te drukken hoe je je voelt als iemand is overleden. Wat kan je zeggen? Zowel persoonlijk als zakelijk is het lastig om deze woorden op papier te krijgen. Er komt namelijk veel bij kijken, zo wil je veel zeggen maar ook niet teveel. Ook wil je iemand troosten en medeleven tonen. In deze tekst word je een beetje op weg geholpen.

Wat is een rouwboeket?

Een rouwboeket is een boeket voor een uitvaart. Bloemen voor een rouwboeket zijn bij een bloemist te kopen. Aan een bloemen rouwboeket kun je een mooi kaartje of lintje bevestigen. Op het kaartje of lintje van de rouwbloemen is de ruimte om een tekst schrijven. De tekst op het kaartje of lintje hoeft echt niet lang te zijn, het gaat juist om de persoonlijke gedachte en het gebaar achter de tekst op het kaartje of lintje. Het is een persoonlijke uiting van jou, maar het is lang niet altijd gemakkelijk om de juiste woorden te vinden.

Welke tekst gebruik je voor een rouwboeket?

Je vraagt jezelf af welke tekst je op zo’n kaartje moet zetten? Er zijn verschillende teksten die je kan gebruiken voor een bloemen rouwboeket. Er zijn woorden of zinnen die regelmatig gebruikt worden voor teksten bij rouwboeketten. Je kunt de tekst “rust zacht” gebruiken of “rust in vrede”. Je kunt een zin gebruiken zoals “ik zal je missen”. Ook is het een mogelijkheid om te beschrijven wat je zult missen aan de overledene. Je kunt de overledene bedanken voor wat hij of zij voor jou heeft betekend. In welke rol was de overledene voor jou belangrijk? Het is vaak mooi om iets persoonlijks te schrijven wat jij en de overledene met elkaar deelden. Denk hierbij aan een woord of zin die veel waarde voor jou en de overledene heeft.


Welke vorm kan een rouwtekst aannemen?

Naast persoonlijke teksten kun je ook zakelijke testen gebruiken. Je kunt aangeven dat je de overledene zal missen of je kunt een tekst gebruiken zoals “met grote dankbaarheid” of “we missen je”. Een andere mogelijkheid is om een gedichtje schrijven. Je kunt zelf een gedicht schrijven, maar je kunt ook aan mensen uit jouw omgeving vragen voor hulp bij het schrijven van een gedichtje voor de overledene. Er is daarbij vaak veel inspiratie te vinden door online op onderzoek uit te gaan. Op het internet zijn vaak hele mooie gedichten of teksten te vinden voor een rouwboeket waar je inspiratie uit kunt halen. De bloemist kan je ook helpen met het kiezen van een mooie tekst. Ook kan je op de rouwbrief een citatie opschrijven van iemand die iets moois heeft gezegd of gezongen.