Een glaasje op zijn tijd kan geen kwaad. Maar wie een glaasje teveel drinkt van niet te goede wijn, kan er een flinke hoofdpijn aan over houden. Niet nodig!
Wijn bevat sulfiet
Sulfiet is een natuurlijke stof, een zwavelverbinding die van nature voorkomt in druiven. Maar er wordt ook sulfiet toegevoegd tijdens het maken van wijn. Dit zorgt ervoor dat de wijn niet oxideert en gaat de groei van schimmels en bacteriën tegen. Wijn bevat daarom altijd sulfieten en dat wordt ook op het etiket vermeld.
Rode wijn mag maximaal 150 mg/l sulfiet bevatten. Witte wijn en rosé maximaal 200 mg/l.
Hoofdpijn?
Over het algemeen is sulfiet een veilige stof om te gebruiken. Maar veel mensen (naar schatting 1 op de 4) zijn gevoelig voor sulfiet en krijgen dan hoofdpijn na het drinken van wijn. Witte wijn bevat meer sulfiet dan rode, dus als je witte wijn drinkt, heb je meer kans op hoofdpijn.
Nooit meer hoofdpijn met Sulfree
Door 1 druppeltje Sulfree aan je wijn toe te voegen, wordt het sulfiet omgezet in sulfaat. Zo kan je je wijntje voortaan drinken zonder bang te zijn voor hoofdpijn.
Sulfree heeft geen invloed op de smaak, geur of kleur van de wijn, dat hebben we getest.
Als je eenmaal Sulfree aan je wijn hebt toegevoegd, dan is het sulfiet, het conserveringsmiddel geneutraliseerd. Het is daarom niet verstandig om de wijn daarna nog te bewaren.
Meer informatie over Sulfree lees je hier.