Zo geef je de buitenkant van je woning een landelijke uitstraling

Wil jij dat de buitenkant van je woning warmte en karakter uitstraalt? Dan past een landelijke stijl misschien goed bij je wensen. Door gebruik te maken van bepaalde elementen en materialen, kun je de charmante landelijke sfeer op iedere plek nabootsen. Of dat nou op het platteland is of middenin de stad. In het onderstaande artikel lees je tips om de buitenkant van je woning een landelijke look te geven.

Landelijke gevelstenen

Een goede manier om een landelijke sfeer te creëren, is door te kiezen voor gevelstenen met een rustieke en natuurlijke uitstraling. Denk aan bakstenen in een warme tint zoals roodbruin of beige met een gele ondertoon. Ook stenen met een ruwe textuur en speelse vorm zijn een goede keuze. Het geeft de buitenkant van de woning direct een hele warme uitstraling! Online heb je een ruime keuze aan mooie bakstenen voor de gevel. Kijk niet alleen naar de verschillende kleurmogelijkheden, maar ook naar de diverse soorten en formaten.

Rieten dak

Een rieten dak is een iconisch kenmerk van landelijke huizen en draagt bij aan de authentieke sfeer van het pand. De combinatie van het natuurlijke materiaal en de ambachtelijke uitvoering geeft de woning een charmante uitstraling. Traditioneel werden deze daken als een open rietkap geïnstalleerd, maar vanwege de brandveiligheid wordt er tegenwoordig gekozen voor een gesloten rieten kap.


Karakteristieke voordeur

Een karakteristieke voordeur kan een grote impact hebben op de look van de woning. Kies voor een voordeur met traditionele elementen zoals glas-in-loodramen of met een landelijke deurluifel. Ook een houten voordeur met natuurlijke afwerking draagt bij aan de landelijke sfeer en nodigt uit om gezellig binnen te komen.

Houten accenten

Houten accenten voegen warmte en textuur toe aan de buitenkant van je huis. Dit past natuurlijk perfect bij de landelijke stijl. Denk niet alleen aan een houten voordeur, maar ook aan houten luiken, gevelbekleding, balken en subtiele details. Je kunt hierbij de natuurlijke houtkleur behouden of de accenten extra laten opvallen door middel van een leuk kleurtje. Het materiaal past mooi bij een landelijke omgeving en creëert een rustieke ambiance.

Landelijke voortuin

Tot slot mag een goed verzorgde voortuin niet ontbreken. Het groen kan de landelijke sfeer van de woning versterken. Kies voor beplanting die goed past bij het platteland, zoals borders met wildbloemen of klimplanten die langs het hekwerk omhoog groeien. Voeg daarnaast een kronkelend tuinpad en sfeervolle buitenverlichting toe om het plaatje helemaal compleet te maken.