holiday at the beach

5 Tips om er jonger uit te zien dan je bent

Deze tips helpen je om er fris en fruitig uit te zien. Maakt niet uit wat je leeftijd is.

1. Houd het vocht vast

Dat klinkt een beetje als dikke enkels, maar dat is niet wat ik hier bedoel. Het gaat over het vocht in je huid. Om je huid het vocht beter vast te laten houden is het belangrijk dat je je huid insmeert met een vettige crème of vaseline. Lanette Crème en Cetomacrogol Crème zijn voorbeelden van crèmes die je gewoon zonder recept bij de apotheek kan krijgen. Deze crèmes laten een vet laagje achter op de huid. Op die manier blijft je huid goed gehydrateerd. Een goed gehydrateerde huid is wat voller, zacht en soepel en dat heeft direct effect op je uiterlijk.


2. Verwijder dode huidcellen

Niks wat je huid frisser maakt dan een goede scrub. Een scrubbeurt hoef je niet te beperken tot je gezicht, maar is geschikt voor je hele lichaam. En hoe gevoeliger je huid, hoe fijner de scrub die je gebruikt. Door het verwijderen van dode huidcellen bevorder je de bloedsomloop van je huid en stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het resultaat is een schone en gladde huid. Een prettige bijkomstigheid is dat je mooi egaal bruin wordt, en dat geldt ook als je een zelfbruin kleurtje uit een flesje gebruikt. Scrubben doe je één of twee keer per week. Je kunt een scrubmiddel kopen of iets uit je keukenkastje gebruiken zoals bruine suiker en dat mengen met olijfolie of kokosolie. Hier zie je een paar voorbeelden.

zo

Zoek vaker de schaduw op

Een gezond kleurtje doet je uiterlijk goed. Maar probeer het echte zon aanbidden een beetje te verminderen. De stralen van de zon zijn nog altijd de grootste reden voor veroudering van je huid. Smeer je goed in zodat je langer in de zon kan blijven zonder te verbranden. Vergeet je handen niet in te smeren. Blijf tijdens de middaguren, als de zon op zijn hoogst staat, uit de zon.

Eet meer dit en minder dat….

Eet meer gezonde vetten, omega-3 vetzuren die je in olijfolie, avocado, vette vis en noten vindt bijvoorbeeld. Beperk de hoeveelheid suiker, brood, pasta, witte rijst en andere snelle koolhydraten. Suiker en snelle koolhydraten bevorderen het proces dat glycatie heet.  Suiker en andere snelle koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. De suiker in de bloedstroom hecht zich aan het collageen in de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver, minder elastisch en de huid wordt minder soepel waardoor eerder rimpels kunnen ontstaan.

Houd de stress onder controle

Probeer je leven zo te organiseren dat je zo min mogelijk last hebt van stress. Wat zich in je hoofd afspeelt heeft invloed op hoe je je voelt en hoe je er uitziet. Vooral stress tekent zich al snel op je gezicht af. Bovendien slaap je vaak minder goed en ook dat heeft een negatieve invloed op je uiterlijk. Probeer je huis & tuin zo in te richten dat je het prettig vindt om er te zijn en dat je je er goed kan ontspannen. Laat je niet gek maken door kleine onbelangrijke dingen of door wat andere mensen doen of vinden. Zoek dingen die je leuk vindt om te doen en probeer er zo veel mogelijk van te genieten.