Apps voor de ontspanning

Laatst bijgewerkt:

Tegenwoordig zijn apps al lang niet meer alleen bedoeld om een betalingsproces te vergemakkelijken of om te kijken wat de weersvoorspelling voor de komende dagen is. Momenteel bestaan er veel apps die speciaal zijn ontwikkeld voor ontspanning, tijdverdrijf en plezier. Of je nou actief bent op een iPad of een smartphone, er is voor ieder wat wils.

Lezen

De tijd van inkt en papier is absoluut niet voorbij, toch is er er wel een flinke concurrent bij gekomen. Tegenwoordig is alles digitaal te lezen en er bestaan dan ook veel apps die hierbij een ondersteunende functie hebben. Lezen door middel van een app heeft meerdere voordelen, zo heb je je favoriete boek of tijdschrift (bijna) altijd bij je en kun je de leesinstellingen zo aanpassen dat ze perfect zijn voor jou. De meeste boeken hebben tegenwoordig ook een digitale variant.

Er zijn veel mensen die de fysieke krant hebben ingeruild voor een digitale versie. Het voordeel van een nieuwsapp is dat het meest actuele nieuws altijd aanwezig is en daarnaast zijn er meestal ook videobeelden beschikbaar. Een voorbeeld van een nieuwsapp is de app van NU.nl.

Spelletjes

Alle bekende spellen hebben tegenwoordig een app versie, het leuke hiervan is dat je door middel van een app gemakkelijk kunt samen spelen met je vrienden. De jongere generatie van app gebruikers is het meest fanatiek met het spelen van digitale spellen, maar er zijn ook veel leuke spellen voor de wat oudere generatie. Neem als voorbeeld de spellen Wordfeud, Solitaire en Candy Crush. Deze spellen zijn geschikt om samen te spelen met een groep vrienden of vriendinnen, daarnaast zijn deze spellen ook leerzaam en makkelijk te begrijpen. Eigenlijk is er tegenwoordig voor iedereen wel een geschikte app te vinden aangezien het spelaanbod varieert tussen online Roulette en het hebben van een eigen online boerderij. breed genoeg dus.

wordfeud app

Kijken

Elke bekende televisiezender of film aanbieder heeft tegenwoordig een eigen app, denk hierbij bijvoorbeeld aan de apps van RTL, NOS of Netflix. Het is erg handig dat deze content aanbieders een app hebben gemaakt aangezien je zo op elk willekeurig moment je favoriete programma of serie kunt bekijken. Ook is het handig omdat je nu meerdere opties hebt om op te kijken dan alleen de televisie. Stel je voor dat twee mensen iets verschillends willen kijken dan kan de een dat doen op de televisie en de ander op de iPad door gebruik te maken van een app.


Kortom, apps kunnen veel ontspanning en vergemakkelijking leveren. Apps zijn verkrijgbaar in de Appstore, de Playstore of via het internet. Voor meer vragen over dit onderwerp kun je een van onze voorgaande artikelen bekijken over apps.