kamer over

Extra kamer over? Dit kan je ermee doen

Vroeg of laat gaan de kinderen uit huis. In het begin blijft het waarschijnlijk nog hun kamer waar ze slapen als ze in het weekend of de vakantie kunnen verblijven. Maar als ze een eigen huis krijgen en minder vaak thuiskomen slapen, dan houd je op den duur waarschijnlijk één of meer kamers over. Wat doe je met al die ruimte?

Een paar ideeën…

#1 Een logeerkamer

Van een lege kamer een logeerkamer maken, is natuurlijk het meest voor de hand liggende idee. Het hoeft niet alleen een slaapkamer te worden. Je kan bijvoorbeeld een slaapbank aanschaffen zodat je er behalve slapen ook lekker kunt zitten.

#2 Een hobbykamer

Dit is vooral handig als je een hobby hebt als schilderen, quilts maken, grote legpuzzels maken, sieraden maken, edelsmeden, enz. Zo hoef je niet al je spullen steeds op te ruimen maar kan je alles laten liggen.


schilderen als hobby

#3 Een bibliotheek en/of leeskamer

Zet er een paar boekenkasten neer en een lekkere luie stoel neer of beter nog een chaise longue pak een boek, je e-reader of zet je koptelefoon op voor een luisterboek. Zo kan je ongehinderd lezen of luisteren.

#4 Een speelkamer voor de kleinkinderen

Komen de kleinkinderen regelmatig op bezoek, dan is zo’n extra kamer heel geschikt om

#5 Een computerruimte

Een kamer waar je je computer, printer en andere randapparatuur kan neerzetten is handig. Ze nemen meestal veel snoeren, stof en andere rommel met zich mee.


#6 Een kamer voor stekjes en plantjes

Is tuinieren je hobby of heb je een moestuin? Dan kan je in zo’n extra kamer heel goed je zaden laten ontkiemen en plantjes verzorgen tot ze de tuin in kunnen. Ook planten hebt die binnen moeten overwinteren kunnen daar mooi terecht.

#7 Een yoga- of meditatieruimte

Leg er een mat neer of wat kussens. Als je zo’n ruimte hebt, zal je zien dat je het beter kan volhouden om regelmatig te doen dan als je eerst ruimte moet maken en een yogamat moet uitrollen.

#8 Een fitness ruimte

Is yoga te soft? Train je liever met gewichten? Richt dan een ruimte in waar je je kan uitleven. Je kan er zelfs een loopband, hometrainer of roeiapparaat neerzetten.

#9 Een kamer voor je verzameling

Veel mensen sparen of verzamelen bepaalde spullen. Denk aan schaalmodel auto’s, blikjes, knuffelbeesten, stenen, poppen, serviezen, enz. enz. Het maakt niet uit wat je spaart, je wel wel ruimte voor nodig. In zo’n extra kamer kan je vitrines neerzetten of planken aan de muur maken om al die spullen op uit te stallen.

#10 Een muziekkamer

Heerlijk, een kamer om in alle rust naar muziek te luisteren of muziek te maken. Zet er een luie stoel neer en een mooie speaker of koptelefoon en luister….

#11 Een inloopkast

Verander een kamer in een grote inloopkast waar je al je kleding, schoenen en accessoires op een overzichtelijke manier kan uitstallen.