feestjurken

Feestkleding voor 50-plus dames

Heb je een feest, een bruiloft of een andere formele aangelegenheid waarbij je netjes voor de dag wilt komen? Dan kan de vraag wat je aan moet trekken, je wel even bezighouden.

Cocktailjurk voor een feestelijke gelegenheid

Eigenlijk is een cocktailjurk geschikt voor iedere feestelijke gelegenheid. Zelfs bij een dresscode als ‘black tie’ waarbij je als dame kan kiezen voor een lange jurk maar ook voor een nette cocktailjurk. Cocktailjurken zijn gekleed maar zeker niet overdreven of extravagant.

Een cocktailjurk heeft meestal een lengte van over de knie of halverwege de kuit. Jurken met pailletten of jurken gemaakt van glanzende stoffen zien er al snel feestelijk uit. Stoffen als fluweel, kant en zijde zijn ook heel geschikt.


Voorbeeld feestelijke jumpsuit van Apart

Draag je liever een broek?

Sommige dames dragen liever geen jurken of rokken en hebben een sterke voorkeur voor een broek. Gelukkig zijn er ook hele geklede jumpsuits die het prima doen bij een feestelijke gelegenheid.

Voel je er goed in

Bij een feestjurk of feestelijke outfit is het belangrijk dat je je er prettig in voelt. Het vinden van kleding waar je je goed in en die goed past, kan nu eenmaal wat lastiger zijn als je ouder wordt. Niet in de laatste plaats omdat je figuur verandert. Bovendien voelen veel 50-plus dames zich prettiger als de kleding wat minder bloot laat zien.

Welk model past bij je figuur?

Bij het ouder worden verandert je figuur. De taille wordt wat minder zichtbaar en er is vaker sprake van een buikje. Kies daarom kleding die je figuur flatteert en die de lichaamsdelen waar je wat minder de aandacht naar toe wilt trekken, camoufleert.


Extra tips bij het kiezen van een jurk

Feestelijke jurk van Mango met hoge taille en plooien op buik en heupen

Plooien verhullen vetrolletjes en buikjes

Een jurk met plooien rond de taille en heupen kan je helpen om een eventueel buikje te verhullen.

Een ‘altijd goed’ jurk

Vaak wordt gezegd dat iedere vrouw een little black dress in de kast zou moeten hebben. Zo’n jurk is stijlvol en kan bij elke feestelijke gelegenheid. De little black dress kan verschillende lengten en modellen hebben. Door er iedere keer andere accessoires bij te dragen zoals een sjaal, sieraden, ceintuur, vest of jasje en te variëren met schoenen kan je toch iedere keer anders voor de dag komen.

Een A-lijn jurk

Een A-lijn jurk is een jurk die van boven aansluit en vanaf de taille wijder uitloopt. Dit model jurk laat je slanker lijken en camoufleert brede heupen of een buikje. De A-lijn creëert ook meer taille. De bovenkant kan mouwloos of strapless zijn maar ook langere mouwen hebben.

Kant

Een jurk van kant of waarin gedeeltelijk kant is verwerkt is al snel heel feestelijk. Kant is ook geschikt als je niet te bloot wilt zijn maar ook geen gesloten jurk wilt. Kant is dan een goed compromis.

Laat strapless jurken niet links liggen

Een leuke strapless of mouwloze jurk die je eigenlijk te bloot vindt, kan je best extra aankleden met een bolero, jasje of omslagdoek. Een strapless jurk kan heel goed bij dames die wat breder zijn van boven, dus waarbij de schouders breder zijn dan de heupen.