kleding die slank maakt

Kleding die slanker maakt

Je hoeft niet altijd af te vallen om slanker te lijken. Een slimme keuze van kleding die slanker maakt, kan je kilo’s lichter laten lijken.

De linkerjurk is wijd en verhult het figuur. Bij de rechterjurk laat het getailleerde model met V-hals en een overslag je slanker lijken.
De linkerjurk is wijd en verhult het figuur. Bij de rechterjurk laat het getailleerde model met V-hals en een overslag je slanker lijken.

Strak of wijd?

Sommige vrouwen denken dat een wijd kledingstuk de manier is om een paar pondjes extra te verhullen. Dat is een misvatting. Kleding moet losjes om je lichaam vallen en de lijn van je lichaam volgen zonder de vorm te verliezen. Maar te strakke kleding kan even onflatteus zijn als vormeloze, wijde kledingsstukken.


Vergeet de maat

Sommigen vinden het moeilijk om een maat 44 te nemen omdat ze normaal altijd maat 42 hebben, terwijl een maat groter beter staat. Vergeet je maat en kijk wat meer naar wat goed staat en past. Ideaal is als er twee vingers tussen de stof en je lichaam passen. Meer of minder laat je juist dikker lijken.

Eén kleur

Een jurk of een broek en top in één kleur of tinten in dezelfde kleur laten je slanker lijken. Dat komt omdat dit een idee van lengte geeft. Over het algemeen kleden donkere kleuren meer af, maar kies natuurlijk wel een kleur die je goed staat.

Let op de stof

De stof van je kleding is ook belangrijk. Stijve, stugge of zware stoffen kleden niet echt af. Maar datzelfde geldt ook voor dunne, elastische stoffen die ieder bobbeltje of rolletje uitvergroten. Kies soepele stoffen die losjes maar niet strak gespannen over je rondingen vallen.

De linker schoen lijkt een slanke schoen maar als je geen slanke voeten, enkels en kuiten hebt laten ze je juist dikker lijken.
De linker schoen lijkt een slanke schoen maar als je geen slanke voeten, enkels en kuiten hebt laten ze je juist dikker lijken.

Kies de goede schoenen

Vergeet vooral niet wat schoenen voor je kunnen doen om je slanker te laten lijken. Kies geen schoenen met dunneriempjes of dunne, korte hakken. Een schoen met een wat steviger hak is een beter keus. En hoe hoger hoe beter, als je er op kan en wil lopen natuurlijk. Schoenen met brede neuzen, bandjes om de enkels of bandjes over de wreef laten je benen korter lijken en daardoor lijk je minder slank.

Leid de aandacht af

Soms zijn delen van je lichaam niet in balans. Misschien zijn je schouders breder dan je heupen of zijn je heupen en bovenbenen breder dan je schouders.


Als je brede schouders hebt, dan wil je niet dat de aandacht daar naar toe gaat. Kies daarom in dat geval geen schoudervullingen, brede kragen, epauletten, roesjes en andere accessoires die de aandacht trekken. Neem bijvoorbeeld een donkere kleur voor de bovenste helft  en een lichtere kleur voor je broek of rok. Broeken of rokken die aan de onderkant wat wijder uitlopen versterken het effect.

Heb je juist brede heupen en bovenbenen, dan wil je juist wel de aandacht naar je bovenlichaam trekken. Kies voor kleding met een wat opvallender kleur als blouse of trui, laat wat décolleté zien en draag sierraden die de aandacht trekken. Neem een donkere kleur als broek of rok en neem een recht of smal toelopend model.

Slanke broeken

Vergeet bandplooi broeken en broeken met een elastische taille. Ga voor slanke rechte modellen die aansluiten in de taille. Wil je je billen slanker laten lijken, ga dan niet voor een te hoge taille. Hoe hoger de taille, hoe groter je bilpartij lijkt.  De lengte van je broek is ook belangrijk. De broek moet lang genoeg zijn en het is goed als de zoom van je broek op je schoenen valt. Als een broek op of boven je enkel valt dan lijkt je meteen een paar kilo zwaarder dan je bent.

Lengte van blouse of trui

Wil je slanker lijken, dan is het het beste voor een blouse of trui als die over de taille valt tot op de heupen niet helemaal over de heupen. Uitzondering zijn tunieken die niet te wijd zijn en mooi vallen, die kunnen wel tot over de heupen vallen, zeker als je ze draagt met een smal model broek er onder.

De linker blouse is heel massief. De bijzondere hals van de rechterblouse trekt de aandacht en de stof valt soepel om het lichaam.
De linker blouse is heel massief. De bijzondere hals van de rechterblouse trekt de aandacht en de stof valt soepel om het lichaam.

Vermijd massief en vierkant

Vermijd kleding die massief lijkt zoals truien met aangeknipte mouwen, coltruien of afhangende schouders. Ook rechte jurken, blouses, truien of jassen zonder taille zijn een minde geschikte keus omdat ze het idee van volume geven en je dikker maken dan je bent. Kies voor licht getailleerde modellen of modellen met een prinsessenlijn of met een naad die over de hele lengte van je jurk loopt.