Mooie kleding die past bij je leeftijd, toch elegant is en bij voorkeur ook nog een beetje sexy, dat is toch wat we allemaal zoeken. Lees de kledingtips boven de 50.

 

Je hebt mode voor jonge meisjes, voor zwangere vrouwen, voor grote maten maar er is geen speciale kleding voor als je boven een bepaalde leeftijd bent. Je moet dus een keuze maken uit het aanbod dat er is.  Mooie kleding heeft niet zo zeer met je leeftijd, je maat of je figuur te maken als wel met het kiezen van de juiste kleur en stijl die bij je persoonlijkheid past. Belangrijk is dat je jezelf prettig voelt in wat je draagt en dat de kleding je zelfvertrouwen geeft.

 

Ga voor kwaliteit

Laat flodderstofjes voor wat ze zijn, kies voor wat steviger stoffen die niet iedere bobbeltje of rolletje onthullen. Ga voor kleding die mooi in model blijft. Uitgelubberde, kreukelige en slobberige stoffen dragen niet bij om het beste uit je figuur te halen. Glanzende stofjes en elastische stoffen kunnen ook  problematisch zijn.

 

Zorg dat het perfect past

Weersta leuke kledingsstukken die helemaal naar je zin zijn, maar toch niet goed passen of niet perfect zitten. Laat ze hangen. Als je kleding past, ga er dan ook even mee zitten. Kijk dan hoe ze zitten rond de taille. Een broek of rok die te laag en of te strak zit, kan het rolletje van je buik onnodig naar boven duwen. Een bloes of vest kan er prima uitzien als je staat, maar kan gaan open staan bij de knopen als je gaat zitten.

 

Zoek naar kleding die minpunten verdoezelt en pluspunten naar voren haalt

Kleding moet  de mooiste, beste delen van je lichaam accentueren en daar de aandacht naar toe trekken. Dat kan voor de één de benen zijn, voor een ander het décolleté of de taille. Andere delen wil je misschien liever verhullen, zoals een rimpelige nek, slappe bovenarmen of dikke kuiten. De juiste kleding kan dat voor je doen.

 

Kies minder voor trendy en meer voor stijl

Laat trends voor wat ze zijn.  Als laarzen over de knie, of kanten doorkijk shirts in de mode zijn dan hoef je daar niet aan mee te doen.  Dat betekent trouwens niet dat je saai of onopvallend gekleed moet gaan.

 

Draag het niet als het pijn doet

Vroeger had je dat beetje pijn er misschien nog wel voor over: mooie schoenen die knelden, een broek die te strak zat, een shirt dat knelde onder je armen. Nu waarschijnlijk niet meer. Ga voor mooie kleding die comfortabel en lekker zit. Soms kan corrigerend ondergoed er voor zorgen dat je er fantastisch uitziet. Maar doe het niet te vaak en zorg dat het niet knelt.

 

De goede kleuren kiezen

Als je kleuren kiest die bij je kleur van haar, huid en ogen passen, dan zie je er beter, gezonder en jonger uit. De kleuren halen dan het beste in je naar boven.  Veel vrouwen kiezen automatisch kleding in goede kleuren. Hou een kleur bij je gezicht en kijk wat het voor je doet. Vallen rimpeltjes, donkere kringen of andere oneffenheden opeens meer op, lijk je bleker of fletser? Dan is het geen goede kleur voor je. Zie je er gezond en stralend uit, valt de kleur van je ogen beter op en lijkt de kleur van je haar helder. Dan is het een kleur voor jou.

 

Kies kleding die past bij je leeftijd en de gelegenheid

Draag kleding die past bij wat je gaat doen. Ga je uit, dan kan je je best wat uitdagender kleden. Heb je een belangrijke gelegenheid op je werk, ga dan netjes en meer klassiek. Ga je met je (klein)kind naar de kinderboerderij zorg dan vooral voor makkelijk en comfortabel.

 

Bekijk hier voorbeelden van leuke kleding