Kledingtips boven de 50, vlotte kleding

Mooie kleding die past bij je leeftijd, toch elegant is en bij voorkeur ook nog een beetje sexy. Dat is toch wat we allemaal zoeken. Lees de kledingtips boven de 50.

Je hebt mode voor jonge meisjes, voor zwangere vrouwen, voor grote maten maar er is geen speciale kleding voor als je boven een bepaalde leeftijd bent. Je moet dus een keuze maken uit het aanbod dat er is.  

Mooie kleding heeft niet zo zeer met je leeftijd, je maat of je figuur te maken als wel met het kiezen van de juiste kleur en stijl die bij je persoonlijkheid past. Belangrijk is dat je jezelf prettig voelt in wat je draagt en dat de kleding je zelfvertrouwen geeft.


Ga voor kwaliteit

Laat flodderstofjes voor wat ze zijn, kies voor wat steviger stoffen die niet iedere bobbeltje of rolletje onthullen. Ga voor kleding die mooi in model blijft. Uitgelubberde, kreukelige en slobberige stoffen dragen niet bij om het beste uit je figuur te halen. Glanzende stofjes en elastische stoffen kunnen ook  problematisch zijn.

Zorg dat het perfect past

Weersta leuke kledingsstukken die helemaal naar je zin zijn, maar toch niet goed passen of niet perfect zitten. Laat ze hangen. Als je kleding past, ga er dan ook even mee zitten. Kijk dan hoe ze zitten rond de taille. Een broek of rok die te laag en of te strak zit, kan het rolletje van je buik onnodig naar boven duwen. Een bloes of vest kan er prima uitzien als je staat, maar kan gaan open staan bij de knopen als je gaat zitten.

Zoek naar kleding die minpunten verdoezelt en pluspunten naar voren haalt

Kleding moet  de mooiste, beste delen van je lichaam accentueren en daar de aandacht naar toe trekken. Dat kan voor de één de benen zijn, voor een ander het décolleté of de taille. Andere delen wil je misschien liever verhullen, zoals een rimpelige nek, slappe bovenarmen of dikke kuiten. De juiste kleding kan dat voor je doen.


Kies minder voor trendy en meer voor stijl

Laat trends voor wat ze zijn.  Als laarzen over de knie, of kanten doorkijk shirts in de mode zijn dan hoef je daar niet aan mee te doen.  Dat betekent trouwens niet dat je saai of onopvallend gekleed moet gaan.

Draag het niet als het pijn doet

Vroeger had je dat beetje pijn er misschien nog wel voor over: mooie schoenen die knelden, een broek die te strak zat, een shirt dat knelde onder je armen. Nu waarschijnlijk niet meer. Als je ouder wordt, kies je eerder voor comfortabel.

Ga voor mooie kleding die comfortabel en lekker zit. Soms kan corrigerend ondergoed er voor zorgen dat je er fantastisch uitziet. Maar doe het niet te vaak en zorg dat het niet knelt.

De goede kleuren kiezen

Als je kleuren kiest die bij je kleur van haar, huid en ogen passen, dan zie je er beter, gezonder en jonger uit. Zwart is niet altijd een goede keuze en bij grijs haar staan nu eenmaal andere kleuren. De kleuren halen dan het beste in je naar boven.  

Veel vrouwen kiezen automatisch kleding in goede kleuren. Hou een kleur bij je gezicht en kijk wat het voor je doet. Vallen rimpeltjes, donkere kringen of andere oneffenheden opeens meer op, lijk je bleker of fletser? Dan is het geen goede kleur voor je. Zie je er gezond en stralend uit, valt de kleur van je ogen beter op en lijkt de kleur van je haar helder. Dan is het een kleur voor jou.

Kies kleding die past bij je leeftijd en de gelegenheid

Draag kleding die past bij wat je gaat doen. Ga je uit, dan kan je je best wat uitdagender kleden. Heb je een belangrijke gelegenheid op je werk, ga dan netjes en meer klassiek. Ga je met je (klein)kind naar de kinderboerderij zorg dan vooral voor makkelijk en comfortabel.

Bekijk hier voorbeelden van leuke kleding


 1. Heel leuk hoor jullie site en de tips voor de vrouw van 50 hoe ze zich moet kleden. Maar wat teleurstellend, dat er onderaan staat als je met kleinkind naar kinderboerderij gaat. Is het jullie ontgaan, dat er tegenwoordig heel veel vrouwen van net 50 met jonge kinderen zijn. 50 is het nieuwe 40. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je op je 50ste al oma bent. Ja 30 jaar geleden misschien. Heel oubollige uitspraak dus. Niet meer van deze tijd.

  1. Hallo, helemaal mee eens hoor dat 50 het nieuwe 40 is. Maar de tips zijn bedoeld voor vrouwen boven de 50. Niet alleen voor die van net 50. Maar ik het (klein)kind tussen haakjes gezet.

   Groetjes, E.

 2. Het kiezen voor kleding in stijl en kleur die bij je past is het allerbelangrijkste wat er is. Of je nu jong meisje bent, zwanger of een grote maat hebt, het geldt eigenlijk voor iedereen. En dat geldt ook voor de goede tips die jullie noemen in dit blog.

 3. Oud topic, evengoed een reactie van mij met een vraag…..
  Met mijn 51 en jongste kind van 7 en daarbij nog dol op festivals zou ik wel eens wat leuke outfits met een alternatieve stijlvolle look willen zien….met dat inmiddels veranderde plus size lijf wil ik evengoed er bijlopen alsof ik nog 35 ben gewoon omdat mijn hoofd nog steeds in het leven is een feestje modus zit.
  Niks oma hier….maar moeder en vol in t leven.

 4. Tja, hier wel een oma van 50 met 8 kleinkinderen, een fulltime leidinggevende functie, nog een dochter thuiswonend en een uitwonende studerende dochter. Ik bedoel gewoon, dat ook oma’s nog volop in het leven staan. Oma wordt vaak gerelateerd aan “oud”, maar 30 jaar geleden kregen vrouwen nu eenmaal regelmatig al vrij jong kinderen en zijn nu dus superjong en oma . Wat de kledingtips betreft: top! Ook ik ben graag modieus , maar ook netjes gekleed. En kleden naar je leeftijd geldt voor iedereen . Ik denk dat weinig vrouwen behoecte hebben aan een ” hotter than my daughter – look”

 5. Ik zie dat het al een paar jaar geleden is, maar ik zou evengoed graag willen weten van welk merk de artikelen zijn. Ga proberen de hele outfit te scoren!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *