fietsen

Goed uitgerust op de fiets

Fietsen is een leuke hobby, ook als je wat ouder bent. Het is leuk om te doen en het zorgt er tegelijkertijd voor dat je in beweging blijft. Als je samen met iemand fiets of in een groepje, dan is het nog gezellig ook. Dat fietsen gezond is, merk je op de volgende manieren:


  • Je slaapt beter – Doordat je tijd buiten doorbrengt en stress vermindert, slaap je sneller in en langer. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Stanford uit gewezen.
  • Het maakt jonger – Door het fietsen verbetert je bloedsomloop. Hierdoor ontvangt ook jee huid meer zuurstofrijke voeding en verbetert de productie van collageen en elastine. 
  • Het is goed voor de hersenen – Fietsen verbetert de bloedsomloop en dat betekent dat er ook meer bloed naar de hersenen gaat. Het maakt je geest helder en je humeur knapt er ook van op.

Alle reden om meer te fietsen dus!

Goede fiets en uitrusting

Vanzelfsprekend  is het wel een aanrader om een goede fiets en uitrusting te kiezen bij je manier van fietsen. Ga voor een goede toerfiets als je leuke fietstochtjes maakt voor de gezelligheid. Een elektrische fiets is handig voor als je af en toe wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Kies een racefiets als je echt wilt wielrennen en lange afstanden rijdt. Zorg daarbij ook een goede helm en fietskleding. Een mountainbike is geschikt als je graag door modderige bospaden en heuvels fietst. Kijk hier naar fietskleding voor wielrenners en mountainbikers.

navigatie op de fiets

Navigatie op de fiets

De tijd dat je met een papieren routekaart op stap moet is al lang voorbij. Er zijn verschillende manieren om te navigeren op de fiets. Als je vaak gewoon korte fietstochtjes maakt, dan is een navigatie app op je mobiele telefoon een prima oplossing. Ben je echt een fanatieke fietser en wil je ook precies bijhouden hoe hard je fietst, wat de trapfrequentie is, wat je hartslag is en hoeveel calorieën je daarbij verbrandt, dan is een speciaal navigatie apparaatje voor op je fiets een goede keuze. Je kan daarop ook fietsroutes uploaden en bepalen waar je je precies bevindt.