Handig om in huis te hebben als de kleinkinderen komen

Als de kleinkinderen bij opa en oma op bezoek gaan dan is het altijd feest.  Wie regelmatig de kleinkinderen over de vloer heeft, of vaak oppast, doet er goed aan om de juiste spullen in huis te hebben.

Als je zelf wat handige spullen en speelgoed in huis hebt, dan voorkom je dat er telkens weer een kleine volksverhuizing plaatsvindt als de kleinkinderen komen of weer weggaan. 

Wat is handig om in huis te hebben?

Verzamel een kleine uitzet voor je kleinkinderen. Dat scheelt dat een hoop gesleep met spullen. Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Tweedehands of lenen is ook prima natuurlijk.  


Slaapspullen

Als de kinderen nog heel jong zijn en een middagdutje doen of als de kinderen vaker blijven logeren, dan is het handig om kampeerbedden te hebben. Die kunnen ook makkelijk weer opgeborgen worden. 

Kinderwagen

Met een kinderwagen blijf je mobiel. Je kan boodschappen doen of met de kinderen naar een park of kinderboerderij gaan. 

Er zijn kinderwagens in allerlei maten en prijsklassen zoals je kan zien bij de kinderwagens bij ikwordmama


Autostoeltje

Neem je de kinderen vaker in de auto mee, dan is een goed en veilig autostoeltje een must. Het plaatsen van een autostoeltje is even een klusje en dat wil je niet bij elk bezoekje opnieuw doen. 

Box

Een box is een veilige plek waar je een klein kind even in kan zetten als dat nodig is. Zo heb je even je handen vrij en kan het kind rustig spelen. Je hebt grote houten boxen, maar ook lichtgewicht opvouwbare boxen van stof.

Speelgoed

Kinderen moeten zich kunnen vermaken. Als ze zich vervelen gaan ze vaak kattenkwaad uithalen en heb je er alleen maar meer omkijken naar. 

Binnen- of buitenkinderen?

Zorg voor kinderen die graag binnenspelen voor wat knutsel- en tekenspullen. Een spelletje met opa of oma doen is ook een welkome afwisseling. Kies een aantal spelletjes dat bij de leeftijd van de kinderen past. Hou ook altijd wat leuke kinderfilms/tekenfilms achter de hand voor dagen met slecht weer. 

Voor buiten kom je met een bal al een heel eind. Wil je meer investeren dan zijn een kleine trampoline, een schommel of zandbak ook dingen waar kinderen zich goed mee kunnen vermaken.