nagels kunnen je handen ouder laten lijken

Nagels kunnen je handen ouder laten lijken

Wat doe je met je nagels? Je nagels kunnen je helpen je handen jonger of juist ouder te laten lijken.


De huid van je handen wordt steeds dunner en daardoor worden aderen beter zichtbaar. Maar ook je nagels zelf veranderen. Ze worden vaak droger en daardoor breekbaar en minder sterk.

Nagels kunnen je handen ouder laten lijken

Vuurrode nagellak, nepnagels, te lange puntige nagels en nagels met groeven zijn van die dingen die je handen ouder laten lijken. Aan de nagellak en te lange nagels kan je natuurlijk wat doen. Groeven of verticale lijnen in je nagels zijn algemeen verschijnsel die horen bij het ouder worden. Het zijn een soort rimpels van de nagels. Ook dat nog ;( .

Verticale lijnen op de nagels

Verticale lijnen op de nagels komen vrij veel voor en zijn een gevolg van een afname van vocht en lichaamsvet. Hierdoor verouderen niet alleen je haar en huid, maar ook je nagels. Je kunt daardoor ook merken dat je nagels minder sterk worden, broos en eerder afbreken.

Smeer je nagels regelmatig in met een vochtinbrengende crème of olie, bijvoorbeeld na het handen wassen. Je kunt dat met een speciale hand-en nagelcrème doen, maar je kunt ook gewoon olijfolie of kokosolie gebruiken. Dit zal helpen voorkomen dat je nagels uitdrogen en verticale lijntjes voorkomen en verminderen. Je hebt ook nagelvijlen die je nagels polijsten. Hiermee kun je de verticale lijnen enigszins wegvijlen.

Natuurlijke, niet te lange nagels

Hele lange nagels, puntig gevijlde nagels, nep- en andere kunstige lange nagels kunnen je handen een beetje een hekserig uiterlijk geven. Een betere optie is, om je nagels vrij kort te houden, maximaal een halve centimeter voorbij je vingertop. En niet te recht en ook niet te puntig gevijld, maar er tussen in. Iets minder rond dan ovaal.


Nagellak, maar welke kleur?

Felle, donkere, neon en metallic kleuren zijn allemaal helemaal in. Dat betekent natuurlijk niet dat je er ook aan mee moet doen. Felle en donkere kleuren trekken de aandacht extra naar de handen toe en maken rimpeltjes en lijntjes juist meer zichtbaar. Glanzende, gladde en metallic kleuren maken het contrast met de minder gladde huid alleen maar groter. Kleuren die je handen het meest flatteren zijn tinten die dicht bij je huidstint liggen. Denk aan lichtroze, beige en pasteltinten.

Nagellak verwijderen

Het is beter voor je nagels om niet altijd nagellak te dragen. Je nagels kunnen erdoor verkleuren. Als je de nagellak verwijdert, doe dat dan bijvoorbeeld met een remover zonder aceton. Aceton droogt je nagels uit. Er zijn genoeg producten zonder.