Op zoek naar originele cadeaus

Er zijn verschillende redenen om iemand een cadeau te geven. Bij een verjaardag of jubileum horen natuurlijk cadeautjes. Soms wil je iets geven om je dankbaarheid, liefde of genegenheid te tonen of voel je je verplicht om iets te geven. Een andere keer geef je cadeaus omdat het verwacht wordt of de gewoonte is zoals bedrijven die relatiegeschenken geven.

Wat de gelegenheid ook is, het is leuk om een origineel geschenk te kunnen geven. In de eerste plaats omdat dat leuk is voor de ontvanger. Het toont aan dat je je best hebt gedaan om je in de ander te verdiepen of moeite hebt gedaan om een bijzonder geschenk te vinden.

Hoe vind je een origineel cadeau?

Geven is leuk, maar voordat je het juiste cadeau hebt gevonden kan dat best de nodige stress opleveren. Hier wat tips die je kunnen helpen naar in je zoektocht naar een origineel cadeau.

#1 Verdiep je in de persoon

Allereerst verdiep je je in de persoon of personen voor wie het cadeau bedoeld is. Maak een lijstje van interesses, behoeften of liefhebberijen van die persoon.

#3 Maak het persoonlijk

mooi inpakken

Een cadeau met een persoonlijk tintje is altijd iets bijzonders. Je kan daar op verschillende manieren voor zorgen. Je kan bijvoorbeeld een foto van jou, jullie of de ander gebruiken en laten afdrukken op een glas, kussen, stropdas, mok, muismat, t-shirt of ander voorwerp. Ook als bedrijf kan je dat doen als je een relatiegeschenk wilt voorzien van je logo. Je kan bijvoorbeeld pennen, aanstekers, usb sticks, glazen, gereedschap of in het bijzonder duimstokken bedrukken.

#4 Pak het bijzonder in

Als je een pakje mooi inpakt dan kan je van een gewoon cadeau toch iets bijzonders maken. Besteed extra aandacht aan het inpakken. Dat doe je door bijzonder papier, linten, touw, bloemen, takjes, een label, een spreuk een persoonlijke boodschap of andere decoraties te gebruiken. Wees creatief en leef je uit.

Je kan ook de verpakking deel uit laten maken van het cadeau door iets in een mooie tas, doos of kistje te doen.

#5 Geef een cadeau dat voortduurt

Er zijn cadeaus waarvan je extra lang plezier hebt. Dat kan als je een abonnement geeft bijvoorbeeld. Tegenwoordig heb je allerlei soorten abonnementen. Bloemen, fruit, groenten, boeken, tijdschriften, enz.