Top-5 kerstcadeau ideeën

Het is weer bijna december, dé feestmaand. En bij december hoort natuurlijk gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Over het kiezen van het juiste cadeau voor iemand kan je soms je hoofd breken. Het valt niet altijd mee om rekening te houden met iemands persoonlijke voorkeuren en wensen. We hopen je daarom wat op weg te helpen met de top-5 kerstcadeautjes waarmee je de meeste mensen blij kan maken.

Cadeautjes om te lezen

Er is altijd wel een boek waar je iemand een plezier mee kan doen. Denk aan een spannende, romantische of historische roman of een non-fictie boek over een actueel onderwerp. Het mag natuurlijk ook een kookboek zijn. Verder kan je ook denken aan een tijdelijk abonnement voor een krant of tijdschrift dat op een gegeven moment weer vanzelf afloopt. Je kan iemand ook een paar maanden Storytel cadeau geven zodat er onbeperkt naar luisterboeken geluisterd kan worden.

Cadeautjes die je aan kan trekken

Mismatched sokken van Many Mornings

December is een winterse maand en dus zal iets wat lekker warm is en wat je aan kan trekken, altijd in goede aarde vallen. Denk bijvoorbeeld aan een muts, sjaal of handschoenen. Als je iemands smaak goed kent, dan zou je ook een trui of vest kunnen geven. Als je niet zeker bent van iemands smaak dan zijn sokken en in het bijzonder kerstsokken een uitstekend cadeau idee. Neem eens een kijkje bij de webshop Many Mornings die naast kerstsokken ook heel veel mismatched sokken hebben en wat op dit moment een ware trend is.

Wie creatief is kan ook zelf de breinaalden pakken en een sjaal breien. Maar dan kan je maar beter wel op tijd beginnen.

Een belevenis cadeau

Voor mensen die al veel spullen hebben is een belevenis als cadeau heel geschikt. Je kan een tegoedbon geven voor een leuk uitstapje of een interessante workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan kaartjes voor de bioscoop, voor een concert of een sportwedstrijd of een tegoedbon voor een kookcursus, een dagje wellness, een ballonvaart, een diner en/of een hotelovernachting.

Nuttige cadeautjes

Nuttige cadeautjes komen altijd van pas. Denk aan een goede shampoo, douche- of badspullen, geurtjes of andere verzorgingsproducten. Ook handige spullen voor in de keuken zij een prima cadeau idee. Nuttig en toch kerstsfeer verhogend zijn kaarsen. Een mooie vaas met of zonder inhoud wordt ook vast gewaardeerd.

Iets om te eten

Met iets lekkers om te eten kan je veel kanten uit. Je kan het cadeau heel goed aanpassen aan de voorkeur van degene die je het geeft. Als iemand graag gezond eet kan je bijvoorbeeld een pakket maken met luxe, gezonde producten zoals olijfolie, notenboter en kruiden. Voor een zoetekauw kan je een recept voor een cake of taart plus de ingrediënten ervoor in een bakvorm doen als cadeau. Maar bonbons of kerstchocolaatjes zijn ook altijd welkom.

Tip: Besteed wat extra moeite aan het inpakken. Een feestelijk ingepakt cadeau maakt het uitpakken nog leuker!