Welke laarzen bij welke kleding?

Ook als je ouder wordt, wil je leuk en vlot gekleed gaan. Dat betekent niet dat je blindelings met alle nieuwste trends mee moet gaan. Zeker niet als het schoenen of laarzen betreft.

Comfort wordt vaak wel wat belangrijker als je wat ouder wordt. Als je 25 bent, vinden veel vrouwen het geen probleem om uren te winkelen op hakken. Dat wordt toch wat minder als je ouder wordt. De kunst is om een middenweg te vinden tussen laarzen die er goed uitzien en toch lekker zitten.

Welke laarzen moet ik kiezen?

Van hoge laarzen tot de knie of elegante enkellaarsjes met een klein hakje zal je veel plezier hebben.

Laarzen in een neutrale kleur zoals zwart, bruin of beige passen bijna overal bij. Dit seizoen is donkerrood heel populair en dat laat zich mooi combineren met zwart, grijs en donkerblauw bijvoorbeeld.

Een paar voorbeelden. De getoonde laarzen zijn afkomstig van Schuurman Schoenen

 Welke kleding draag je bij laarzen?

Jeans

Een goede jeans zit fijn en kan je op veel manieren dragen. Een jeans kan ook best stijlvol zijn als je hem op een goede manier combineert. Een goede spijkerbroek, een witte blouse en een leuk jasje staan prima met kniehoge laarzen (bijvoorbeeld zoals op het eerste plaatje hieronder) of mooie enkellaarsjes.

Draag je liever wat wijdere jeans dan kunnen enkellaarsjes daar heel goed onder gedragen worden (zie het tweede plaatje hieronder. Een hoge laars onder een broek zit vaak niet fijn.

                 

Leggings

Leggings, het is misschien niet meteen het kledingstuk waar je als eerste aan denkt. Maar leggings of skinny jeans zijn heel goed te dragen met laarzen. Zie een legging in dit geval niet als broek, maar meer als maillot. Een prettige bijkomstigheid van leggings is dat ze vaak warmer zijn dan panty’s. Als je een legging  op een goede manier draagt, met een lange trui, vest of kort jurkje en goede laarzen, dan zie je er prima uit. Een legging combineren met korte en strakke truien is in de meeste gevallen een minder goed idee.

Rokken en jurken

Een rok of jurk op knielengte, gedragen met een kniehoge laars is een goede keuze. Vaak is het wel mooier om dan een donkere maillot of panty’s te dragen bij donkere kleding.