spijkerbroeken voor boven de 50

Spijkerbroek voor boven de 50

Inhoud


Een spijkerbroek voor boven de 50 kan heel goed. Het kan jeugdig en  stijlvol staan.

Zeker als je een model hebt dat goed past en dat goed bij je past en als je hem goed combineert. Het blijft in ieder geval één van mijn favoriete kledingstukken.

Een jeans vinden die goed past

Het is vaak even zoeken voor je een model vindt dat goed past. Vooral omdat de taille vaak wat minder slank wordt naarmate je ouder wordt.

En een broek past goed als hij mooi aansluit bij de tailleje billen bedekt als je gaat zitten en die geen al te lage taille heeft zodat dat je buik en je heupvet er aan alle kanten overheen bubbelen. Als je jong en dun bent, kom je vaak nog wel weg met broek voor een lage prijs, dan kan moeilijker worden als er wat jaartjes bijkomen. Vaak is bij de duurdere merken meer aandacht besteed aan het ontwerp en de pasvorm.

De hoogte van de taille is het belangrijkst

De lengte van het kruis tot de tailleband is het belangrijkst. Is die lengte te kort, dan is de broek te laag en zullen je heupen en buik over de rand hangen. Is de taille te hoog dan lijken de heupen breder en legt dat meer aandacht op de buik.  De beste keus is een broek met een normale of lage taille.


taille

Welk model

Wel model je het beste staat hangt een beetje af van je figuur. 

 • Ben je slank dan kan een skinny jeans je goed staan. Als je dikke bovenbenen hebt is een skinny model minder geschikt omdat je dan extra de nadruk legt op het verschil tussen je bovenbenen en smalle onderkant.
 • Een bootcut model jeans is een model dat de meeste vrouwen goed staat. Bij dit model lopen de pijpen iets wijder uit aan de onderkant, waardoor het afkleedt bij de heupen.
 • Een ander goed model is de straight jeans met rechte pijpen. De straight jeans is vaak wat minder vrouwelijk, en niet heel flatteus als je brede heupen hebt. 
pijp

De zakken van een spijkerbroek

Ook belangrijk zijn de zakken op de achterkant. Te kleine zakken laten je billen groter lijken en dat is toch iets dat de meesten willen voorkomen. Iets grotere zakken die van onderen iets scheef naar buiten staan kleden af en geven je billen optisch een lift.

Stof en kleur

Het prettigste is een broek die 2 tot 3% elastaan bevatten en daarnaast van katoen is. Wat betreft de kleur: Donkere kleuren kleden het meeste af. Maar iets lichtere plekken in het midden van de bovenbenen en donkerder aan de zijkanten geven optisch een slanker effect aan de bovenbenen.

Minder geschikte modellen spijkerbroek voor boven de 50

Minder stijlvolle modellen voor onze leeftijd zijn jeans:

 • met elastiek in de taille
 • met een te hoge taille
 • waarbij het kruis te laag hangt (dus geen boyfriends of baggy model)
 • met slijtplekken of gaten
 • die te zeer verschoten zijn
 • die te strak zitten
 • met borduursels, studs of glitters

(maar dat is persoonlijk natuurlijk)

Goede schoenen maken het verschil

Over het algemeen kun je stellen dat hoe strakker de pijp, hoe fijner de schoen moet zijn. Bij een skinny jeans passen niet te brede schoenen of laarzen met een klein hakje of ballerina’s. Bij een bootcut model kun je stoerdere laarzen of schoenen kiezen met wat dikkere hakken en rondere neus. De straight jeans kan goed met platte schoenen of laarzen met ronde neus.

Wat draag je er op?

Een klassieke combinatie is een spijkerbroek met een witte blouse.  Als je er een colbertje of lang vest op draagt en laarzen of schoenen met een hakje dan zie je er netjes uit in je spijkerbroek
Truien en shirtjes zijn wat informeler. Ben je wat breed op de heupen kies dan niet te korte bovenkleding, maar iets wat over de heupen valt. Een kledingstuk moet nooit eindigen op het breedste deel van je lichaam.

Er zijn jeansmerken die zich speciaal richten op wat oudere dames zoals Not Your Daughter’s Jeans.


 1. Wat vind je: kan ik (58) nog lange, sportieve laarzen met platte hak en ronde neus over mijn skinny jeans dragen? Dat vind ik zo leuk staan in combinatie met een lang vest…..
  En kan ik een winterjurk met lang vest erover dragen met een dikke panty en kniehoge laarze met platte hak? Of is dat te jeugdig?
  Wat een leuk blog is dit trouwens!

 2. Hoi Irma,

  Allebei de combinaties lijken mij leuk en goed kunnen. Ik doe het zelf ook skinny jeans met laarzen er over. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je jezelf er goed in voelt.

  Groeten, Eveline

 3. De spijkerbroeken van Corel, in allerlei modellen te verkrijgen.
  Toppasvorm, ooit is Corel begonnen in damespantalons, inmiddels hebben ze meer dan broeken. Als je Corel broekn kent, pantalos en/of jeans wil je niet anders meer!

  1. Hoi Wen,

   Dat geld voor jou, niet voor mij! Ruim 25 jaar geleden kocht ik mijn eerste corel broek met zijrits. Jarenlang droeg ik dat model en ook andere basics van corel. Tot ik eens iets anders wilde. Vorig jaar wilde ik toch weer eens een corel broek. Ik koos voor het basic model met zijrits. Helaas veel te groot, de kleinste maat van nu is niet die van toen. Ik ben niet magerder geworden. De spijkerbroeken van corel ken ik niet. Ik denk dat die mij ook te groot zijn.Los van dit alles valt het me op dat het op sites voor 50 plussers altijd maar weer over vetrollen gaat, kipfilet bovenarmen enzovoorts. Er bestaan ook vrouwen die dat niet/amper hebben. Ik draag dus gewoon wat ik leuk vind. Daar hoort ook een baggy boyfriend van G star bij en een destroyed skinny broek. Ik Let er vooral op dat ik kleuren draag die me goed staan. Voor mij geen corel meer. Overigens hebben ze al jaren andere artikelen.

 4. Ik ben een vrouw van 52 jaar en heb een groot probleem met het vinden van een broek voor vrouwen met slanke bovenbenen. bijna alle broeken die ik pas lubberen bij mijn bovenbenen.
  Ik heb 2 tregging’s in de kast,die overal nauw aansluiten, maar ik zoek een normale broek met rechte of bootcut pijpen en met een normaal tot hoge taille.
  Wie weet raad?

  Met vriendelijke groet,
  Tine,

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *