4 Lingerie tips voor oudere dames

Het is op elke leeftijd lastig om de juiste lingerie te vinden, die zowel goed staat als lekker zit. En dat wordt alleen maar lastiger als je ouder wordt. Gelukkig is er genoeg smaakvolle lingerie om uit te kiezen voor iedere leeftijd.


Goed gekozen lingerie kan veel doen voor je figuur en je slanker laten lijken dan je bent. Als je wat ouder bent, dan weet je bovendien vaak beter wat je goed staat. Maak gebruik van die kennis.

Sta open voor verandering

Je figuur kan veranderen waardoor de functie van je lingerie verandert. Misschien heb je behoefte aan bh’s die meer steun geven. Dat betekent overigens niet dat die lingerie minder mooi of minder aantrekkelijk hoeft te zijn.

Pushup minder geschikt

Oudere borsten hebben steeds meer te lijden onder de zwaartekracht. Een pushup BH met een voorgevormde cup kan daardoor minder geschikt worden. De kans bestaat dat je borsten naar beneden zakken en dat de bovenste helft van je BH leeg blijft. Een BH waar je borsten niet goed in passen en je vel naar boven duwt zorgt weer eerder voor een gerimpeld of gekreukeld décolleté.

Zoek een BH waar je hele borst goed inpast die goed aansluit. Het is soms even zoeken.


Lingerie voor de gelegenheid

Kies de juiste soort lingerie. Kies de juiste soort voor de gelegenheid. Als je gaat sporten, wandelen of een activiteit gaat doen waarbij je veel beweegt, dan is een goed ondersteundende BH belangrijk. Een sport BH is dan een goede keuze. Als je je figuur een handje wilt helpen omdat je een strakke jurk aan wilt, kies dan corrigerende body of corrigerende lingerie. Heb je een romantische avond, ga dan voor erotische lingerie.

Help je figuur een handje

Een goed passende BH of body kan je figuur corrigeren. Een paar tips:

  • Als je volle borsten hebt, kies dan voor een BH met een cup die uit drie delen bestaat voor een betere pasvorm.
  • Kies voor een BH met stevige zijkanten, die je borsten meer naar voren brengen.
  • Als je een BH met een beugel hebt, dan hoort die aan de zijkant helemaal achter je borst te zitten, onder je arm.
  • De band van de BH is belangrijker dan de schouderbandjes. Een BH moet ook goed passen zonder de schouderbandjes.
  • Kies ook bij een slip voor steun en comfort. Een lage of hoog uitgesneden slip die de billen niet helemaal ondersteunt, is een minder goede keuze.
cup uit drie delen

Kies voor comfort

Het belangrijkste van lingerie is dat je je er prettig in voelt. Dat het niet knelt en dat je het niet voelt zitten.