cosmetische behandeling wallen

Cosmetische behandelingen tegen wallen

Wallen onder de ogen zorgen voor een vermoeid uiterlijk en laten je ouder lijken dan je bent. Vooral als het licht op een bepaalde manier op je gezicht valt, vallen wallen extra op door de schaduw die ze geven.

Cosmetische behandelingen tegen wallen

Gelukkig is er in de meeste gevallen wat te doen tegen wallen. Ook al hangt er een prijskaartje aan en is het resultaat van de behandeling vaak tijdelijk, veel mensen hebben het er graag voor over. Door cosmetische behandelingen kan je de tijd even terugdraaien en je uiterlijk verjongen.

Welke behandelingen is geschikt voor jou?

Om te bepalen welke behandeling bij jouw wallen en jouw portemonnee past, kan je het beste advies vragen bij verschillende beautyklinieken. Het soort behandeling en de prijs kunnen flink verschillen. Een eerste intake gesprek is meestal vrijblijvend en gratis.

Niet iedere behandeling is geschikt voor iedereen en voorzichtigheid is geboden. Ga altijd naar een instelling of persoon die een goede naam heeft en kies niet zomaar voor de laagste prijs.

Behandelingen tegen wallen zonder opereren

Er zijn verschillende behandelingen die helpen om wallen te verminderen.

Bindweefselmassage

Hierbij wordt het de bloedtoevoer naar de huid gestimuleerd. De huid wordt voorzien van voedingsstoffen en wordt daardoor steviger. Deze behandeling helpt alleen als de wallen veroorzaakt worden door vocht.

Prijs en resultaat

Prijs gemiddeld 50 euro per behandeling. Je moet deze behandeling regelmatig herhalen.

Lymfedrainage

De lymfedrainage is een soort massage die helpt overtollig vocht af te voeren. Deze behandeling helpt alleen als de wallen veroorzaakt worden door vocht.

Prijs en resultaat

 • De behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut, een fysiotherapeut of arts. De behandeling moet enkele malen herhaald worden en kost gemiddeld 50 euro per behandeling.
 • Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar. Je moet de lymfedrainage regelmatig laten uitvoeren voor een blijvend resultaat.

Microneedling

Bij deze behandeling wordt de huid behandeld met een roller of dermapen met hele fijne naaldjes. De huid wordt daardoor onzichtbaar ‘verwond’ en daardoor aangezet om zich te herstellen, en nieuwe collageen aan te maken. Bovendien kunnen crèmes en verzorgingsproducten veel dieper in de huid trekken.

Voor wie durft zijn er ook pennen of rollers voor thuis gebruik te verkrijgen. Je moet de roller wel voor gebruik ontsmetten.

Prijs en resultaat

 • Als je het laat doen kost een behandeling kost gemiddeld 100-150 euro.
 • Je moet de behandeling vaker herhalen en het resultaat laat even op zich wachten.

Plasmalift of fibroblasting

De plasmalift of fibroblasting wordt uitgevoerd met de plasma pen. De pen wordt boven de huid gehouden en kleine straaltjes met geladen moleculen raken de huid als kleine bliksemschichtjes. De bovenste laag van de huid licht beschadigt en gaat littekenweefsel aanmaken. Hierdoor ontstaat een jonger en liftend effect.

Prijs en resultaat

 • De behandeling kost gemiddeld 400 euro.
 • Het resultaat blijft enkele jaren zichtbaar.

Fillers

Door (hyaluronzuur)fillers in te laten spuiten onder de ogen of in het hele gebied rond de ogen, wordt het volume hersteld. Door het extra volume lijkt de huid ook strakker.

Prijs en resultaat

 • Een behandeling kost gemiddeld tussen de 300-600 euro.
 • Het resultaat blijft 9 maanden tot een jaar zichtbaar.

Laserbehandeling

Met IPL (Intense Pulse Light) wordt de huidstructuur onder de ogen verbetert.

Prijs en resultaat

 • Prijs bedraagt gemiddeld 100 – 150 euro per behandeling. Er zijn enkele behandelingen nodig.
 • Het resultaat blijft ongeveer 12 maanden zichtbaar.

Draadlift

Hierbij worden dunne oplosbare draadjes met een dunne naald onderhuids ingebracht worden op de plek van de rimpel of verzakking. De draden lossen vanzelf op en zorgen voor bindweefsel vorming. Hierdoor wordt de huid onderhuids verstevigd.

Prijs en resultaat

 • De prijs en het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit van de draad en het aantal draden dat nodig is. De prijs van een draad varieert van 20-200 euro. Het aantal draden dat nodig is, ligt tussen de 4 en 20.
 • Het resultaat blijft een jaar tot enkele jaren zichtbaar.

Huidverbeteringstechnieken

Behalve de hier genoemde zijn er meer behandelingen die zich erop richten om de huid te verstevigen en te verjongen. Bijvoorbeeld:

 • cryotherapie – behandeling met koude
 • elektrotherapie – behandeling met stroomimpulsen
 • ultrageluid – behandeling met geluidsgolven
 • carboxytherapie – behandeling met CO2

Wallen operatief verwijderen

Besluit je om je wallen operatief te laten verwijderen dan wordt er onder plaatselijke verdoving een klein sneetje gemaakt onder het oog. Overtollige huid en vetweefsel worden verwijderd. Het litteken van de snee onder je oog valt, als het goed is, precies in een huidplooi en is daardoor vrijwel onzichtbaar.

De prijs van een onderooglidcorrectie is gemiddeld 2000 tot 3000 euro.
Het resultaat is langdurig. Je zet de tijd door zo’n behandeling even stil, maar daarna gaat het verouderingsproces natuurlijk wel door.

Zouden jullie een behandeling of operatie overwegen?