cosmetische behandeling wallen

Cosmetische behandelingen tegen wallen

Wallen onder de ogen zorgen voor een vermoeid uiterlijk en laten je ouder lijken dan je bent. Vooral als het licht op een bepaalde manier op je gezicht valt, vallen wallen extra op door de schaduw die ze geven. Lees hier meer over het ontstaan van wallen als je ouder wordt en welke cosmetische behandelingen tegen wallen mogelijk zijn.

Cosmetische behandelingen tegen wallen

Gelukkig is er in de meeste gevallen wat te doen tegen wallen. Ook al hangt er een prijskaartje aan en is het resultaat van de behandeling vaak tijdelijk, toch hebben veel mensen het er graag voor over. Door cosmetische behandelingen kan je de tijd even terugdraaien en je uiterlijk verjongen.

Welke behandeling is geschikt voor jou?

Om te bepalen welke behandeling bij jouw wallen en jouw portemonnee past, kan je het beste advies vragen bij verschillende beautyklinieken. Het soort behandeling en de prijs kunnen flink verschillen. Een eerste intake gesprek is meestal vrijblijvend en gratis.


Niet iedere behandeling is geschikt voor iedereen en voorzichtigheid is geboden. Ga altijd naar een instelling of persoon die een goede naam heeft en kies niet zomaar voor de laagste prijs.

Wallen operatief laten verwijderen

Met een kleine operatie onder lokale verdoving kan je de overtollige huid en vet onder je ogen laten verwijderen. Dit zorgt voor een fris en uitgerust uiterlijk.

Cosmetische behandelingen tegen wallen zonder opereren

Er zijn verschillende behandelingen die helpen om wallen te verminderen zonder dat je onder het mes hoeft:


*Fillers tegen wallen

Door het inspuiten van (hyaluron)fillers in de traangoot en/of de jukbeenderen krijg je plaatselijk meer volume en wordt het gebied onder de ogen egaler. Het effect van zo’n behandeling met fillers is niet blijvend maar blijft 8 maanden tot 1,5 jaar zichtbaar.

De prijs van fillers varieert van 300-800 euro en is afhankelijk van hoeveel ml vloeistof van de filler er nodig is.

*Botox om wallen te verminderen

Botox ontspant de spieren rond de ogen en kan wallen verzachten. Combineer botox met fillers voor een nog beter effect. Het effect van zo’n botox behandeling duurt 6 maanden tot een jaar zichtbaar.

Een lokale botoxbehandeling kost tussen de 200 en 500 euro.

*Laserbehandeling bij wallen

Om het gebied rond de ogen te verstrakken en te versterken kan een laserbehandeling toegepast worden. Een Erbium Pixel Laserbehandeling bijvoorbeeld, kan je huid een lift geven zonder dat snijden nodig is. Herhaal deze laserbehandeling 3-5 keer voor het beste resultaat. Je kan de laserbehandeling ook combineren met bijvoorbeeld fillers voor een nog beter effect.

Een laserbehandeling kost tussen de 100 tot 300 euro per behandeling.

*IPL behandeling

Met IPL (Intense Pulse Light) wordt de huidstructuur onder de ogen verbetert.

Prijs en resultaat

  • Prijs bedraagt gemiddeld 100 – 150 euro per behandeling. Er zijn enkele behandelingen nodig.
  • Het resultaat blijft ongeveer 12 maanden zichtbaar.

*Bindweefselmassage

Bindweefselmassage stimuleert de bloedtoevoer naar de huid. Omdat de bloedtoevoer toeneemt, neemt het aantal voedingsstoffen in de huid ook toe . De huid wordt door deze massage sterker en steviger en is alleen nuttig als vocht de oorzaak van de wallen is.

Prijs en resultaat

De prijs bedraagt gemiddeld 50 euro per behandeling. Je moet deze behandeling regelmatig herhalen.

*Lymfedrainage

De lymfedrainage is een soort massage die helpt overtollig vocht af te voeren. Deze behandeling is daarom alleen zinvol als de wallen door vocht veroorzaakt worden.

Prijs en resultaat

  • De behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut, een fysiotherapeut of arts. De behandeling moet enkele malen herhaald worden en kost gemiddeld 50 euro per behandeling.
  • Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar. Je moet deze behandeling regelmatig laten uitvoeren voor een blijvend resultaat.

*Microneedling

Door de huid te behandelen met met een roller of een dermapen met hele fijne naaldjes wordt de huid eerst onzichtbaar ‘verwond’. Als gevolg daarvan wordt de huid aangezet om zich te herstellen en nieuwe collageen aan te maken. Met deze behandeling kunnen crèmes en verzorgingsproducten veel dieper in de huid trekken.

Voor wie durft zijn er ook microneedling pennen of rollers voor thuis gebruik te verkrijgen. Je moet de roller wel voor gebruik ontsmetten.

Prijs en resultaat

  • Een microneedling behandeling kost gemiddeld 100-150 euro.
  • Je moet de behandeling vaker herhalen en het resultaat laat even op zich wachten.