bron: HBO, Sex and the City

Een oudere man daten

Vrouwen worden wel eens teleurgesteld als ze hun tijd verspillen aan het daten met mannen van hun eigen leeftijd. Die zijn vaak oppervlakkig, alleen maar op zoek naar een beetje plezier, of slechts gefocust op één ding. Als je ook moe wordt van keer op keer de verkeerde date, zou je het misschien eens met een andere categorie mannen moeten proberen: de oudere man. Wij geven je 10 dingen die je kunt verwachten bij de combinatie jongere vrouw / oudere man.

1. Hij is zelfverzekerd

Een oudere man weet wat hij wil en heeft persoonlijkheid, maar hij is open minded genoeg om open te staan voor jouw mening en ideeën. De gesprekken met hem zullen een verademing voor je zijn.

2. Goodbye scheren, waxen en epileren

Oudere mannen groeiden op in een andere generatie. In de jaren 80 was lichaamsbeharing nog sexy. Ooit een ‘classic porn star’ gezien? Ze houden stuk voor stuk van natuurlijke vrouwen, waardoor jij je meer vrij kunt voelen op de manier zoals je bent. Een oudere man waardeert het als je jezelf bent, geen fotomodel.


3. Schaapjes op het droge

Oudere mannen zijn vaker financieel zelfstandig. Zelfs als ze niet rijk zijn. Een oudere man hoeft niet te wachten tot het salaris is overgemaakt, om met jou te gaan eten, of om impulsief die vakantie te boeken. Geef toe, dat is een hele zorg minder. Als gentleman betaalt hij altijd de rekening, zelfs op jullie zoveelste date. En als jij wilt meebetalen, is dat om dat jij er zelf voor kiest, uit eerlijkheid en gelijkwaardigheid, niet omdat zijn galante periode voorbij is.

4. Je zult nooit horen dat het werk voor gaat

Oudere mannen zijn gesettled. Ze hebben een carrière in het een of ander. Ze hebben hun handen vrij om zich te concentreren op jou, jouw verlangens en jullie toekomstplannen. De angst voor een negatieve beoordeling op het werk is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor rust en persoonlijkheid. Hij hoeft geen carrière meer te maken want die heeft hij al. Is dat geen geruststellende gedachte?

5. Als jij besluiteloos bent, zal hij voor je kiezen (is dat niet heerlijk?)

Hij kent de locaties, de mooie plekken om uit te gaan. Nooit meer een uur rondlopen in de stad, op zoek naar een plaats om te gaan zitten voor een goed gesprek. Zeg hem waar je zin in hebt en hij neemt je er mee naar toe.


6. Seks wordt de liefde bedrijven

Je hoeft een heer niet te vragen om je hand vast te houden, of om je te introduceren bij zijn vrienden. Seks met hem zal intiem zijn. Hij zal je kussen, je in de ogen kijken en je vertellen hoe mooi je bent. Het gaat hem daarbij niet om zijn eigen hoogtepunt, het gaat hem om jou. Hij zal elke keer dat je met hem naar bed gaat waarderen, omdat hij jullie relatie ziet als een ervaring, niet als een avontuur.

7. Hij respecteert je diepgang

Oudere mannen genieten echt van een goed gesprek. Dat is niet zo maar een willekeurig dating ritueel. Hij wil alles horen over je carrière, je ideeën en avonturen. Dat doet hem net zo veel als je fysieke verschijning. Dus sparren is OK (ruziën niet) als je met hem gaat daten!

8. Hij waardeert je jeugdigheid

Zelfverzekerde oudere mannen willen up-to-date blijven. Ze willen zich omringen met levendige mensen, want dat houdt hen ook jeugdig. Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, is het gemakkelijk om het ambitieniveau te verlagen en tevreden te zijn met wat ze hebben bereikt. Maar als een man gaat daten met een wat jongere vrouw, is de kans groot dat hij een manier zoekt om zijn jeugd te behouden. Jij helpt hem om zich jong te voelen en in ruil daarvoor, geeft hij jou het gevoel dat je heel gewenst bent.

9. Hij weet hoe hij met zijn familie moet omgaan

Het kan lastig zijn om voor de eerste keer kennis te maken met zijn familie, zijn kinderen vooral. Maar oudere mannen zijn zich terdege bewust van de ‘dynamiek’ in hun familie, en weten waar de landmijnen liggen. Hij zal voorkomen dat je die druk gaat voelen, zonder dat je het zelf zult merken.

10. Hij kan je dingen laten zien waarvan je niet wist dat ze bestonden

Met de leeftijd komt de ervaring. Dat is geen geheim. Als je avontuurlijke bent ingesteld en je een gezonde dosis nieuwsgierigheid hebt, laat hem dan de wereld aan je tonen. Hij is misschien niet de man met wie je meteen gaat trouwen, maar daten met hem is een avontuur zonder risico en het zal zeker een ervaring zijn die je niet snel zult vergeten.

(Dit is een gastartikel geschreven door een oudere man.  Je mag af en toe best een beetje reclame voor jezelf maken natuurlijk ;-).