dunne lippen

Dunne lippen wat kun je doen?

Als je in de spiegel kijkt en denkt dat je lippen dunner worden en het gedeelte tussen je lippen en je bovenlip steeds langer, dan is dat waarschijnlijk geen verbeelding.

Collageen is de oorzaak

Collageen is een eiwit dat het zachte weefsel van het lichaam verstevigt. De productie van collageen wordt minder vanaf je 25ste. Doordat je steeds minder collageen produceert als je ouder wordt, wordt je huid slapper en minder elastisch. Het gevolg is rimpels, een dunnere huid en ook dunnere lippen.


Lippen opspuiten?

Mooie, vollen lippen zijn aantrekkelijk. Niet voor niets laten veel vrouwen hun lippen opspuiten. Niet dat dat altijd een verbetering is. Een andere kleine ingreep die minder bekend is, is het inkorten van de huid  tussen bovenlip en neus door een sneetje te maken onder de neus. Maar de vraag is of je behalve plastichirugische ingrepen zelf iets tegen die dunner wordende lippen kunt doen.

Dunne lippen wat kun je doen?

Om dunne lippen zo veel mogelijk tegen te gaan kun je een paar dingen doen. Helemaal voorkomen dat je lippen dunner worden zal niet mogelijk zijn, maar vertragen kan je het wel door een goede verzorging met de juiste producten. Je kunt je lippen voller laten lijken door makeup. En een andere manier is om oefeningen te doen. Oefeningen zorgen een betere doorbloeding wat de aanmaak van collageen enigszins stimuleert en oefeningen verstevigen de spieren onder de huid waardoor alles er voller en steviger  uitziet.

1. Verzorging

Als je je tanden poetst, poets dan je ook lippen even (zonder tandpasta). Dit stimuleert de doorbloeding.

Het belangrijkste dat je verder kan doen voor je lippen is ze te beschermen tegen UV-stralen. Gebruik een lipverzorgingsproduct met een beschermingsfactor van tenminste 15.

Naast het beschermen tegen de zon is het belangrijk dat je je lippen beschermt tegen uitdroging.  Een goede lippencrème brengt vocht in en bevat vet zodat het vocht vastgehouden wordt. Likken aan je lippen moet je zo veel mogelijk vermijden.   Speeksel bevat zuren die helpen de voeding te verteren en die drogen je lippen uit.


Andere nuttige ingrediënten zijn hyaluronzuur, dat helpt het vocht in te sluiten en fruitzuur, dat fijne rimpeltjes glad maakt.

2. Makeup

Gebruik een lip primer.  Een primer zorgt er voor dat je make-up makkelijker aan te brengen is en langer en beter blijft zitten

Teken met een lippotlood een liplijntje om de lippen in de zelfde kleur als je lippen of lipstick kan je lippen groter laten lijken.

Gebruik geen donkere kleuren lipstick, deze laten je lippen kleiner lijken. Een tint die één à twee tinten lichter is dan je eigen kleur is de beste optie.

Over je lipstick kan je nog een glanzende lipgloss aanbrengen. De glans laat je lippen groter en voller lijken.

Er zijn ook lip plumpers, crèmes met stoffen er in die licht irriteren waardoor je lippen tijdelijk wat opzwellen. Niet iedereen vindt het fijn aanvoelen. Je lippen gaan er licht van tintelen en voelen warm aan. Het kan verder geen kwaad en droogt je lippen hoogstens wat uit.

Meer lipstick tips lees je heer

3. Oefeningen

Er zijn verschillende simpele oefeningen om je lippen stevig en vol te maken en te houden. Je moet ze wel regelmatig doen voor je resultaat ziet. Bijkomstig voordeel is dat het ook werkt tegen verticale rimpeltjes boven je lip. Let wel op dat als je gezichtsoefeningen doet, er niet op andere plaatsen op je gezicht groeven of lijnen ontstaan. De rest van je gezicht moet zo glad mogelijk blijven. Smeer wat lipbalsem op je lippen voor je oefent.

1. Vul je wangen met lucht en laat de lucht van de ene wang naar de andere rollen. Herhaal 5-10 keer.

2. Blaas jezelf handkussen toe in de spiegel. Druk je vingers daarvoor stevig tegen je lippen aan en kus als je loslaat. Doe dit een minuut lang.

3.  Open je mond zo wijd mogelijk en houd dit 10 seconden vast. Ontspan dan en herhaal het nog 5-10 keer.

4. Vouw je lippen over je tanden naar binnen (bovenlip en onderlip raken elkaar) en probeer de uiteinden van je lippen omhoog te brengen. Ontspan en herhaal 10 keer.

5. Druk je lippen stevig op elkaar in een rechte lijn en maak een poppend geluid als je loslaat. Herhaal dit zo vaak je wilt.

De video hieronder laat je ook nog eens wat oefeningen zien die het collageen stimuleren.


[bol_product_links block_id=”bol_52519679c0067_selected-products” products=”9200000007705299,9200000005181064″ name=”li” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”FFFFFF” width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″]