trouwjurken 50plus

Kledingtips voor een oudere bruid

In de leeftijdscategorie 50 plus wordt het meest getrouwd. Altijd leuk een bruiloft. Maar wat trek je aan als je gaat trouwen en je boven de 50 bent? Een trouwjurk vinden is op iedere leeftijd een hele klus.

Als je trouwt, zijn alle ogen gericht op het bruidspaar en met name de bruid. Je wilt dus iets dragen dat goed past, lekker zit en je zelfvertrouwen geeft.

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak. Maar voor een oudere bruid zijn lange slepen, sluiers en superwijde rokken misschien wat minder geschikt. Less is more, geldt hier ook.

Vijf kledingtips voor de oudere bruid

De afgebeelde voorbeeld jurken zijn afkomstig van de Honeymoonshop.nl.

gerimpelde trouwjurk
Trouwjurk met rimpels rond de taille

1. Model

Kies een model jurk dat je model flatteert. Een model dat je pluspunten van je figuur naar voren haalt en je minpunten camoufleert.

Bijvoorbeeld:
– Vind je dat je armen gezien mogen worden, kies dan een mouwloze jurk.
– Vind je je handen niet mooi? Kies dan voor lange handschoenen.
– Heb je een buikje, kies dan een model dat wat rimpels heeft rond de taille.
– Als je weinig taille hebt, kan een model met een iets verhoogde taille heel mooi staan.
– Heb je slanke benen, dan is een jurk met een split of een wat kortere jurk een prima idee.

2. Stof

De stof is natuurlijk heel belangrijk voor een jurk en hoe de jurk valt. Glimmende stoffen hebben wel eerder de neiging om ieder bobbeltje of rolletje te laten zien. Wees daar dus voorzichtig mee, tenzij de jurk stevig gevoerd is. Kant is altijd geschikt voor een trouwjurk en er zijn kanten jurken in allerlei stijlen. Bovendien is kant de manier om toch wat meer huid te verhullen zonder dat je je echt bloot voelt zoals je hieronder kan zien.

kanten jurk met v-hals

3. Halslijn

Hoeveel bloot je wilt laten zien is je eigen keuze. Een wijde halslijn staat erg mooi en vrouwelijk. Een V-hals is ook een prima keuze. Zeker als je wat grotere borsten hebt. Zolang de V-hals maar niet te diep of te wijd is. Een heel geschikt model is een model met een overslag of een gekruist model. Zo’n model is flatterend en laat toch genoeg hals zien terwijl het een buikje verdoezelt.

4. Mouwen

Er zijn veel strapless trouwjurken. Heel mooi, maar als gemiddelde 50-plusser zal je je daar misschien minder prettig in voelen. Wil je wel je armen laten zien, dan is een mouwloos model een betere keuze. Een jurk met kanten mouwen is misschien wel de beste keuze.

Heb je een mooi model gevonden en is dat toch strapless of mouwloos, dan kan je er ook altijd nog een mooi jasje of vestje bij dragen.

mouwen
Voorbeelden van jurken met mouwen
Vintage trouwjurk van Tres chic

5. De lengte van de jurk

Een lange, slanke rok laat je langer en slanker lijken dan je bent. Maar niet alle vijftigers willen een jurk tot op de grond. In dat geval is een jurk op of over de knie waarschijnlijk de beste keuze. Een goed voorbeeld is de Tres chic trouwjurk in vintage stijl.