50+ Blijf fit, eet gezond

50+ Blijf fit, eet gezond, is de titel van een nieuw boek over ouder worden en fit blijven zonder ingewikkeld dieet, door Laura van Hoogstraten.

Laura van Hoogstraten is diëtist en heeft dit boek geschreven omdat je als je ouder wordt, andere hoeveelheden voedingsstoffen nodig hebt. Je lichaam gaat anders functioneren en dat kan je met de juiste voeding positief beïnvloeden.

Minder spiermassa, meer vetmassa

De samenstelling van je lichaam verandert. Je verliest spiermassa en je krijgt er vetmassa bij.  Als je je voeding of levensstijl niet aanpast, loop je het risico op overgewicht en dat is niet gezond. 


8 Weekmenu’s

Je vindt in dit boek 8 weekmenu’s. Voor een vrouw van 50-70, voor een man van 50-70 en voor een vrouw van 70+ en voor een man van 70+.

Het weekmenu is zo samengesteld dat je precies ziet wat je ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds kan eten en drinken en drie keer een tussendoortje. Je krijgt ook het recept voor een aantal gerechten in het weekmenu. 

Weet wat je eet…

Die menu’s zien er smakelijk en uitgebalanceerd uit. Je kan met de menu’s gewoon lekker eten, zonder vreemde of exotische ingrediënten. Alleen een beetje opletten waar je voor kiest.  Achterin krijg je ook nog van alle ingrediënten van de weekmenu’s precies te zien hoeveel calorieën, vetten totaal en verzadigd, koolhydraten, vezels, natrium, calcium, vitamine b12 en water het bevat.


Over het boek

50+ Blijf fit, eet gezond is een vrolijk en positief boek. Zo ziet het eruit en op die toon is het geschreven. Naast de weekmenu’s krijg je veel informatie over hoe je lichaam verandert als het ouder wordt en hoe je dat door je voeding op een positieve manier kan beïnvloeden. De menu’s zijn een handige richtlijn om lekker, gezond en aangepast aan je leeftijd te eten.

Veel informatie

Het boek staat vol met handige lijstjes. Hoeveel energie je nodig hebt, hoeveel je mag wegen, hoeveel eiwitten je nodig hebt en in welke voedingsmiddelen je dat vindt, over vetten, vitaminen en bewegen. Je leest hoe belangrijk het is om de etiketten te lezen en waar je op moet letten.

Verder las ik bijvoorbeeld dat je basisverzekering een bezoek aan de diëtist vergoedt (wel op je eigen risico letten). Ook opmerkelijk is het feit dat wordt aangeraden om volle zuivelproducten te gebruiken.

Een handig en nuttig boek.

50+ Blijf fit, eet gezond
Laura van Hoogstraten

Uitgeverij Passie
9789492847027 
oktober 2018 
160 pagina’s