Minder bekende populaire cosmetische ingrepen

Een paar rimpeltjes weg laten spuiten dat kennen we wel.

Net als een facelift, het opspuiten van de lippen en het verven van grijze haren. Maar er zijn ook een aantal minder bekende cosmetische ingrepen die steeds bekender en populairder worden.


1. De oorlel lift

Bij het ouder worden zijn er maar weinig delen van je lichaam die worden ontzien. Zo zijn ook je oorlellen aan veroudering onderhevig. Niet alleen zakken ze uit, er schijnt in sommige gevallen ook een soort lijn in te verschijnen waarbij het lijkt of het gaatje van je oorbel is uitgescheurd.

Bij de oorlel lift wordt je uitgezakte oorlel ingekort en je kunt ook de lijn of gleuf laten vullen. Een oorlelcorrectie kost gemiddeld 700 euro per oor.

2. De armlift

Wapperende armen worden verleden tijd met een bovenarmlift. Is de huid van je bovenarmen erg slap geworden of ben je erg afgevallen waardoor je met overtollige huid zit. Bij een bovenarmlift wordt die losse huid verwijderd.

De gemiddelde prijs voor een bovenarmlift is 3000 euro.

3. De knielift

Je knieën beweeg je natuurlijk veel. Niet gek dat je huid daar dan ook uitrekt en er slap en uitgezakt gaat uitzien. Je kunt er wat aan laten doen. Een knielift is een vrij kostbare behandeling en kost rond de 6000 euro. Een wat goedkopere methode die ook bij de knieën goede resultaten kan hebben is met een Radio Frequency Laser (RF-laser). Door deze laserbehandeling wordt de aanmaak van elastine, collageen en hyaluronzuur in de huid gestimuleerd, waarna hij er weer frisser en strakker uitziet.  De behandeling moet wel een paar keer herhaald worden. Met de laserbehandeling ben je voor een paar honderd euro klaar. Bij andere behandelingen worden er fillers in de knieën gespoten zodat de ze beter gevuld zijn.


4. Zichtbare aderen op de handen verwijderen

Als de huid van je handen slapper wordt, lijken je aderen meer zichtbaar. In dat geval verraden je handen je leeftijd. Maar ook hier is iets aan te doen. Zo kan op je handen dezelfde therapie worden toegepast als bij spataderen om je zo van die zichtbare aders te verlossen: sclerotherapie. Dit is geen operatie, maar er wordt een vloeistof in je aderen gespoten die ze laat verdwijnen. De behandeling zal een paar honderd euro kosten. Daarnaast kan met een laserbehandeling de huid van de handen ook verbeterd worden.

5. Wimpers van hoofdhaar

Erger je je aan dunner wordende wimpers? Met een behandeling waarbij hoofdhaar op de plek van je wimpers wordt geïmplanteerd, ben je van daar van af. Je hebt dan wel wimpers die groeien net als het haar op je hoofd. Zo’n behandeling is niet goedkoop. Zo’n 3000 euro per ooglid. Je kan deze methode ook gebruiken voor het opvullen van wenkbrauwen. Dat kost je dan rond de 3000 euro per twee wenkbrauwen.