rimpels zeggen meer

Rimpels zeggen veel meer over je dan je denkt!

Het UMC Leiden heeft samen met Unilever onderzoek uitgevoerd waaruit interessante feiten naar voren zijn gekomen.

We weten wel dat rimpelvorming iets zegt over of je een zonaanbidder bent of niet, maar er blijkt veel meer uit!

Rimpels en suiker

Wist je bijvoorbeeld dat er aangetoond is dat suiker slecht is voor je huid? Veel suiker eten heeft een slechte invloed op je huid, en verergert rimpels. Dus suiker weglaten uit je voedingspatroon heeft meer voordelen dan je denkt. Het schijnt namelijk collageen af te breken, en dat heeft je huid nu net zo nodig om soepel te blijven.

Rimpels en bloeddruk

Wat ik erg opmerkelijk vond, is dat ze erachter kwamen dat vrouwen die er jonger uitzien dan in hun paspoort staat, ook meestal een lage bloeddruk hebben. Bloedvaten en de huid verliezen aan elasticiteit met de jaren, en minder elasticiteit in de bloedvaten resulteert in een hogere bloeddruk, en minder elasticiteit in de huid… juist. Fronsrimpels en kraaienpootjes in je gezicht. Waarmee overigens niet is gezegd dat mensen met veel rimpels een hoge bloeddruk hebben, er is maar 1 manier om je bloeddruk te bepalen en dat is op laten meten.


Rimpels en broze botten

Verder hebben onderzoekers op de Yale University een verband gevonden tussen huid en botdichtheid: deze hebben een zelfde proteïnestructuur, en het blijkt dat vrouwen die in de menopauze veel rimpels krijgen,  beter ook eens naar de orthopeed moeten om te checken of hun botten ook brozer aan het worden zijn.

Remedies?

Tja. Veel rimpels. Niemand is er blij mee, omdat het je geen frissere, vrolijkere uitstraling geeft. Maar dat het ook tekenen kunnen zijn van een verminderde gezondheid, dat is ook geen goed nieuws. De remedie? Nu ja, het bekende riedeltje. Meer slapen, meer groente en fruit eten, niet roken, minder zonnebaden en meer water én minder alcohol drinken. Ik zei het al, het onderzoek bracht verrassende feiten, maar helaas geen verrassende remedies.

Te veel rimpels?

Heb je veel rimpels en maak je je zorgen? Maak dan een afspraak met je huisarts over je bloeddruk, en over je voedingspatroon. En als je een rimpelbehandeling overweegt, maak dan een afspraak bij een geregistreerde praktijk van een cosmetisch arts die gebruik maakt van natuurlijke, niet-permanente injectables, en die er samen met jou er uitgebreid voor gaat zitten om een goed behandelplan op te stellen.


 

pascal meijerAuteur Drs. Pascal Meijer is cosmetisch arts met een drukke praktijk in Maastricht. Lees meer over Pascal Meijer of bezoek zijn website: www.pascalmeijer.com